Stižu ambasadori sigurnog interneta iz 70 crnogorskih škola

Samo 19.7% roditelja objašnjava djeci kako da surfuju Internetom na bezbjedan način
58 pregleda 0 komentar(a)
Surfuj pametno, Adrijana Husić, Telenor, Foto: Telenor Crna Gora
Surfuj pametno, Adrijana Husić, Telenor, Foto: Telenor Crna Gora
Ažurirano: 10.02.2014. 11:45h

Telenor velikim brojem aktivnosti kroz inicijativu „Osvoji Internet, surfuj pametno“ i ove godine daje doprinos obilježavanju Svjetskog dana sigurnog Interneta. U toku je selekcija budućih ambasadora sigurnog Interneta, u sklopu čak 70 osnovnih škola iz svih gradova Crne Gore.

"Iako se Svjetski dan sigurnog Interneta obilježava jednom godišnje, našim redovnim aktivnostima i edukacijom učenika preduzimamo mjere da digitalni svijet djece i njihovih roditelja bude konstantno zaštićen. O našoj posvećenosti da stvorimo bolje Internet okruženje govore činjenice – 5.000 učenika koji su saznali korisne informacije o upotrebi Interneta, kroz 215 radionica u deset crnogorskih gradova u prošloj godini projekta „Osvoji Internet, surfuj pametno“. Svi oni su učili o pravilima ponašanja na Internetu, zaštiti ličnih podataka i korišćenju društvenih mreža kroz program vršnjačke edukacije u 25 osnovnih škola“, saopštila je Adrijana Husić, PR Telenora i koordinator ''Surfuj pametno'' inicijative.

Ove godine, Telenor pravi korak više u svojoj inicijativi. Znanje o pravilima ponašanja i zaštiti podataka na Internetu ove godine će steći učenici novih 70 škola, iz svih gradova Crne Gore. O značaju i potrebi nastavka aktivnosti u okviru Inicijative ukazuju podaci Ministarstva za informaciono društvo da je najveći procenat učenika (69,2%) počeo da koristi Internet između pete i desete godine, a da samo 19.7% roditelja objašnjava djeci kako da surfuju Internetom na bezbjedan način.

"Edukacijom ambasadora sigurnog Interneta koji znanje prenose na vršnjake u svojim školama, pokretanjem bloga na ovu temu i mobilne aplikacije, kao i kroz TV emisiju, djeci i mladima se podiže svijest o značaju bezbjednosti na Internetu i mogućnostima zaštite. Na ovaj način, uz dodatni volonterski rad i angažman zaposlenih Telenora, „Osvoji Internet, surfuj pametno“ inicijativa će i 2014. godinu učiniti godinom sigurnog Interneta“, kazala je Husić.

Bonus video: