Tužilaštvo još istražuje uzrok smrti Kolašinke

Nestanak Svetlane Peković prijavljen je 19. jula, a njeno tijelo pronađeno je dva dana kasnije u mjestu Bonići u Tivtu
470 pregleda 2 komentar(a)
Svetlana Peković, beživotno tijelo, Foto: Siniša Luković
Svetlana Peković, beživotno tijelo, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.10.2018. 15:34h

Još traje istraga o smrti dvadesetsedmogodišnje Kolašinke Svetlane Peković, čije tijelo je pronađeno 21. jula nedaleko od Tivta.

To je “Vijestima” saopšteno iz podgoričkog Višeg tužilaštva.

“Više državno tužilaštvo je formiralo predmet povodom smrti S.P. iz Kolašina i tokom izviđaja donijeta je naredba za obdukciju tijela, izvršena je toksikološka analiza, od strane tužilaštva saslušan je veći broj lica u svojstvu građana, dok je u toku preduzimanje neophodnih radnji, a u cilju utvrđivanja okolnosti nastanka smrti kod navedenog lica”, piše u odgovorima dostavljenim “Vijestima”.

Nestanak Svetlane Peković prijavljen je 19. jula, a njeno tijelo pronađeno je dva dana kasnije u mjestu Bonići u Tivtu.

Djevojka je sezonski radila u supermarketu “Voli” u Radanovićima, a privremeno je boravila u smeštajnom obektu te kompanije za radnike u Sutvari u Grblju.

Njen otac Zoran Peković ranije je za “Vijesti” kazao da njegova kćerka nije počinila samoubistvo, već da ju je neko ubio.

On je tada kazao da je sa bratom Pantom posjetio podgoričko tužilaštvo nekoliko dana nakon što je pronađeno Svetlanino tijelo i da su prilikom tog razgovora njegove sumnje samo postale jače.

“U razgovoru u tužilaštvu, saopšteno nam je da prema nalazima koji pristižu - sve ukazuje da se radi o ubistvu a ne samoubistvu”, rekao je tada Zoran Peković.

Iz te porodice rekli su da od nadležnih traže samo istinu i kritikovali medije koji su, bez potvrde nadležnih, objavili da je riječ o samoubistvu.

Bonus video: