"Flekina" mapa - olakšica za kretanje kroz gradsku vrevu

Na mapi se nalazi i pregled najvažnijih kulturno-istorijskih objekata i svi važni brojevi
152 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2014. 18:27h

Dizajnerski tim preduzeća “Fleka” kreirao je detaljnu kartu Podgorice, sa linijama gradskog i prigradskog saobraćaja i prevoza, sa označenim stajalištima i popisom ulica.

Mape mogu da se kupe na kioscima po cijeni od 2,9 eura, a utisak je da bi, ako bi ih u budućnosti bilo na autobuskim stajalištima, mogle da pomognu turistima, ali i građanima.

Na mapi se nalazi i pregled najvažnijih kulturno-istorijskih objekata i svi važni brojevi.

“Ovo je ujedno i prva mapa Podgorice, u okviru koje su ucrtane i prikazane linije gradskog i prigradskog saobraćaja - veoma važan segment koji može olakšati kretanje kroz svakodnevnu gradsku vrevu”, piše, između ostalog, na sajtu preduzeća.

Slične mape mogu se naći na autobuskim stajalištima u mnogim većim gradovima regiona.

Vlasnik “Montenegro prevoz Pejović”, Dragan Pejović, smatra da bi postavljanje mapi moglo da koristi i prevoznicima.

Osim što su kreirali mapu, dizajneri “Fleke” napravili su i nacrt sistema prikaza linija i projekat znakovne grafike opremanja novih autobuskih stajališta, koji su dostavili Glavnom gradu na razmatranje.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj saopštili su “Vijestima” da razmatraju predlog i da će donijeti odluku nakon što sagledaju projekat i mogućnost finansiranja.

“Ovakav projekat mogao bi se implementirati u roku od mjesec dana”, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

TOP: Poslovni ljudi se ne voze autobusima

Iz Turističke organizacije Podgorica (TOP) saopštili su da već posjeduju mape modernog dizajna sa piktogramima važnijih kulturno-istorijskih i turističkih znamenitosti, sa ucrtanim ulicama i flajere sa važnim telefonima i adresama koji su besplatni i dostupni svima.

Iz TOP-a su, međutim, pojasnili da ih najčešće posjećuju poslovni ljudi, koji ne koriste usluge gradskog prevoza.

Galerija

Bonus video: