Telenor pokrenuo Surfuj pametno aplikaciju

Aplikaciju su kreirali mladi crnogorski programeri Lazar Bulatović i Stevan Bogosavljević, uz podršku i coaching Andrije Šćepanovića iz studija za interaktivni dizajn Fleka
73 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2014. 10:15h

Sve interesantne priče iz inicijative "Osvoji Internet, surfuj pametno" na temu kako Internet može postati sigurno digitalno okruženje od sada djeca i roditelji mogu pratiti preko istoimene aplikacije na svojim Android pametnim telefonima.

Aplikacija "Surfuj pametno" edukativnog je i informativnog karaktera, uz obilje zanimljivosti iz svijeta tehnologije, uputstava za sigurnosna podešavanja na društvenim mrežama i pružanje mogućnosti korisnicima da postavljaju pitanja.

Aplikaciju su kreirali mladi crnogorski programeri Lazar Bulatović i Stevan Bogosavljević, uz podršku i coaching Andrije Šćepanovića iz studija za interaktivni dizajn Fleka.

Lazar i Stevan ističu da je rad na aplikaciji "Surfuj pametno" bio programerski veoma izazovan, jer je njen vizuelni identitet i način prikazivanja sadržaja trebalo prilagoditi mladoj populaciji.

Budućnost crnogorske IT scene: Ovi klinci će biti aždaje >>>

"Rad na ovom projektu, sa kompanijama kao što su Fleka i Telenor, omogućio nam je da steknemo dragocjeno iskustvo, veoma značajno za naš dalji napredak“, naveli su programeri aplikacije „Surfuj pametno“.

Andrija Šćepanović, Android/iOS developer, kazao je da je, uz nesporni talenat i želju koju su Lazar i Stevan pokazali za razvijanje vještine programiranja, njegov posao mentora bio zadovoljstvo.

"Pored već usvojenih znanja, tokom rada na projektu, Lazar i Stevan su imali priliku da se upoznaju sa novim alatima i praksama kreiranja postavki i povezivanja elemenata na Android platformi", naveo je Šćepanović.

Iz kompanije Telenor, koja već drugu godinu realizuje inicijativu "Osvoji Internet, surfuj pametno", saopštili su da je razvoj aplikacije još jedan korak ka većoj dostupnosti poruka o bezbjednom korišćenju globalne mreže.

"Studio za interaktivni dizajn Fleka od početka ''Surfuj pametno'' inicijative aktivno daje podršku našim naporima da Internet učinimo sigurnijim i zabavnijim mjestom za sve. Naša saradnja sada je ozvaničena Memorandumom o saradnji, pa ja naša inicijativa bogatija za još jednog važnog partnera. U skladu sa našom dobrom praksom, uključili smo upravo mlade i u kreiranje aplikacije "Surfuj pametno". Sada smo još bliži mladima, kao našoj ciljnoj grupi, i vjerujem da ćemo ih kroz ovaj kanal dodatno edukovati o tome kako da bezbjedno surfuju Internetom. Ukoliko se korisnik nalazi u mreži Telenor, Internet saobraćaj koji nastane korišćenjem aplikacije neće se naplaćivati", rekla je Adrijana Husić, PR Telenora i koordinator ''Surfuj pametno'' inicijative.

Bonus video: