Ovako izgleda lična sklopiva letjelica koja snima fotografije iz vazduha

Projekat se finansira putem Kickstartera i za njega je već prikupljeno 10 puta više novca nego što autori traže
0 komentar(a)
Pocket Drone, Foto: Kickstarter.com
Pocket Drone, Foto: Kickstarter.com
Ažurirano: 22.01.2014. 09:36h

Iako mnogi bespilotne letjelice povezuju sa špijuniranjem i ratovanjem, izgleda da postoje i oni koje zanimaju pozitivne strane i svakodnevne mogućnosti koje takvi uređaji nude.

Pocket Drone, ili džepna bespilotna letjelica, je lični leteći robot namijenjen snimanju fotografija i videa iz vazduha. Svi ljubitelji fotografije koji žele da snimaju iz vazduha, a nemaju helikopter ili im je preskupo da ga izjnajme, sada imaju novu opciju.

"Svi već mogu da snimaju odlične fotografije i video-snimke kamerama na svojim telefonima i dijele ih na internetu, ali bili su ograničeni na ono što se vidi sa zemlje. S Sa Pocket Droneom lakše je nego ikad prije snimiti spektakularne snimke iz vazduha", objašnjavaju autori svrhu ove letjelice.

Pocket Drone je kompaktan i sklopiv (kada se sklopi, manji je od 7-inčnog tableta), jednostavan za letenje i održavanje, te ima najduže vrijeme letenja od bilo kojeg multikoptera jeftinijeg od 500 dolara - tako makar tvrde autori. Cijena je 445 dolara bez kontrolera, odnosno 495 dolara za cijeli komplet.

Projekat se finansira putem Kickstartera, a o velikom interesovanju za uređaj svjedoči i činjenica da je cilj od 35.000 dolara više nego desetorostruko premašen.

Za projekat je prikupljeno skoro više od 350.000 dolara, a do završetka prikupljanja novca ima još 45 dana.

Bonus video: