Barski hotelijeri Raičeviću ukazali na probleme

Na drugom ovakvom sastanku u organizaciji TO Bar i Opštine, turistički radnici su ukazali na potrebu dalje edukacije kadrova iz ove oblasti
134 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Raičević, sastanak hotelijeri, Foto: TO Bar
Dušan Raičević, sastanak hotelijeri, Foto: TO Bar
Ažurirano: 02.11.2018. 17:08h

Nelojalna konkurencija, neredovno snabdijevanje strujom, loše vodosnabdijevanje, smeće, saobraćajne gužve, dileri soba i nedostatak vodiča - ključni su problemi koje su barski turistički radnici predstavili predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću i njegovm saradniicma.

"Ovakvi sastanci sa turističkom privredom u kontinuitetu doprinose efikasnijem rješavanju problema sa kojima se svi zajedno suočavamo u toku i nakon turističke sezone, pozitivno je što su problemi evidentirani, zadatak lokalne uprave je da ih u saradnji sa turističkom privredom efikasno rješava. Treba intenzivirati saradnju sa inspekcijskim organima u cilju kvalitetne pripreme za ljetnju turističku sezonu. Novi opštinski Sekretarijatu za privredu imaće zadatak da uspostavi i drži direktnu komunikaciju sa privredom, jer je unapređenje i razvoj privrede od velikog značaja za ukupan razvoj našeg grada u budućnosti. Pozivam na saradnju sve privredne subjekte i preduzetnike da zajednički i na najbolji način odgovorimo na izazove sa kojima se susrećete tokom poslovanja", rekao je pored ostalog Raičević.

Na drugom ovakvom sastanku u organizaciji TO Bar i Opštine, turistički radnici su ukazali na potrebu dalje edukacije kadrova iz ove oblasti.

Direktor TO Bar Emil Kukalj najavio je da će tokom 2019. pored ostalog biti urađen strateški okvir razvoja turizma Bara, intenzivnije promovisan grad digitalnim marketingom i društvenim mrežama, organizovaće se studijska putovanja novinara i turoperatora, te manifestacije.

Potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković je kazao da će predstavnici lokalne samouprave biti podrška turističkoj privredi, da mora postojati dvosmjerna komunikacija i razumijevanje i da će rezultati "sigurno biti vidljivi u narednom periodu". Na sastanku je bila i v.d. sekretara Sekretarijata za ekonomiju i finansije Sanja Mitrović.

Bonus video: