Koji "lažnjak" nećete moći da kupite

Nedostatak interesovanja pirata ukazuje na to da najnovije tehnologije nisu previše zaintrigirale kupce, ocenjuju međunarodni eksperti za pirateriju.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2014. 13:53h

Kineski falsifikatori nijesu zainteresovani za pravljenje kopija novih tehnoloških proizvoda poput Gugl naočara ili Samsung "smart" sata.

Da li su najnoviji prenosivi tehnološki proizvodi, poput Gugl naočara ili Samsungovog "pametnog" sata osuđeni na kratak životni vijek, pita se američki CNN u svojoj reportaži iz Kine.

Ako se može suditi prema interesovanju kineskih falsifikatora za ove proizvode, Gugl i Samsung bi trebalo da se zabrinu, ocjenjuje CNN.

Novinari ove globalne televizijske mreže posjetili su dvadesetak prodavnica u kineskom Šenzenu, koje su čuvene po falsifikovanim tehnološkim proizvodima i gdje možete lako pronaći svakakve lažnjake po relativno pristupačnim cijenama.

Međutim, lažnih Gugl naočara ili "pametnih" satova nigdje nema.

Samsungov "pametni" sat (foto: Shutterstock)

"Ovdje nećete naći nikakve kopije pametnih satova. Niti sam ih vidio, niti sam čuo za njih. Kad bolje razmislim, nisam nikada vidio da neko nosi tako nešto", kaže jedan od radnika dok prenosi kutije sa krivotvorenim mobilnim telefonima.

Nedostatak interesovanja pirata ukazuje na to da najnovije tehnologije nijesu previše zaintrigirale kupce, ocjenjuju međunarodni eksperti za pirateriju.

Oni, međutim, ističu da to ne znači da su pomenuti proizvodi kompletan promašaj, već da su prije svega namijenjeni maloj grupi entuzijasta koji su spremni da izdvoje znatnu svotu novca za ove moderne igračke.

Galerija

Bonus video: