Korisnici Windows XP-a ostaju bez zaštite od virusa i hakerskih napada

Poruka vlasnicima XP-a je jasna: pređite na noviju verziju Windowsa ili ćete ostati izloženi virusima, zlonamjernom softveru i hakerima
50 pregleda 9 komentar(a)
Windows XP, Foto: Www.guidebookgallery.org
Windows XP, Foto: Www.guidebookgallery.org
Ažurirano: 10.01.2014. 20:53h

Poznato je da podrška za Windows XP ističe 8. aprila, ali tog datuma prestaće i podrška za paket Security Essentials.

Vijest, koju prenosi Neowin, temelji se na navodnoj objavi na stranici posvećenoj "penzionisanju" XP-a, a u kojoj je pisalo dakako će zaključno sa 8. aprilom biti obustavljena i mogućnost preuzimanja Microsoft Security Essentials.

Riječ je o besplatnom paketu alata za zaštitu od virusa, špijunskog i drugog zlonamernog softvera, namijenjenog kupcima Windowsa. Omogućuje zaštitu kućnih računara i računara u manjim kompanijama u stvarnom vremenu.

"Nakon 8. aprila 2014. Microsoft obustavlja tehničku podršku za Windows XP, uključujući bezbjednosna ažuriranja koja štite vaš računar. Tog datuma Microsoft će obustaviti i mogućnost preuzimanja paketa Microsoft Security Essentials u sistemu Windows XP. Ako nastavite s korišćenjem sistema Windows XP, vaš računar biće izloženiji sigurnosnim prijetnjama i virusima", piše u obavještenju.

Poruka vlasnicima XP-a je jasna: pređite na noviju verziju Windowsa ili ćete za tri mjeseca ostati izloženi virusima, zlonamjernom softveru i hakerskim napadima.

Bonus video: