Na novoj Sonijevoj konzoli moći ćete da igrate i stare igrice

Soni je na CES-u u Las Vegasu objavio kako će na svom novom servisu "Playstation Now" omogućiti igračima pristup igricama s PS1, PS2 i Ps3.
209 pregleda 6 komentar(a)
ps4, Foto: Watblog.com
ps4, Foto: Watblog.com
Ažurirano: 08.01.2014. 13:33h

Jedno od najčešćih pitanja prije izlaska nove Sonijeve konzole bilo je mogu li se na novom Plejstejšnu zaigrati igre s "dvojke" ili "trojke".

Odgovor je stigao juče, a Soni je na manifestaciji "Consumer Electronics Show" (CES) u Las Vegasu objavio kako će na svom novom servisu pod nazivom Playstation Now omogućiti igračima pristup igricama s PS1, PS2 i Ps3 i to ne samo na "četvorci" već i na Viti, mobilnim uređajima i novijim modelima njihovih Bravia televizora.

Ovo je još jedan udarac Majkrosoftu čija konzola nema tu mogućnost, a valja spomenuti i kako su nedavno objavljeni podaci koji pokazuju da je PS4 prodajom nadjačao Xbox One i to za 1,2 miliona prodatih primjeraka njihove konzole.

Naime, "četvorka" je prodata u 4,2 miliona primjeraka.

Podsjetimo, u najavama je rečeno da ni jedna od dvije konzole neće biti kompatibilna sa starijim igricama pa postoji mogućnost da i Majkrosoft sada krene Sonijevim stopama.

Bonus video: