Kakvi nam Windowsi stižu 2014?

Sljedeća nadogradnja za Windows sisteme bi trebalo da bude kompletirana u prvom kvartalu 2014. godine a na tržištu bi sve trebalo da bude jasno u trećem kvartalu
2 komentar(a)
Windows, Foto: Winsupersite.com
Windows, Foto: Winsupersite.com
Ažurirano: 30.12.2013. 20:39h

Početkom mjeseca neki izvori su otkrili prve informacije vezane za sljedeću generaciju Windows operativnih sistema, a sada već stariji i poznati ‘insajder’ MSFTnerd je za ‘poklon’ čitaocima otkrio još neke od detalja vezane za ‘Threshold’.

Sljedeća nadogradnja za Windows sisteme bi trebalo da bude kompletirana u prvom kvartalu 2014. godine a na tržištu bi sve trebalo da bude jasno u trećem kvartalu.

Kako MSFTnerd napominje, zabava počinje upravo tada. Windows 8.1 Update 1 bi trebalo da postane povezaniji sa Windows Phone 8.1 (koji stiže sljedeće godine) i sa Xbox OS Update 1.

Ipak, baš kao u prethodnom izvještaju, upozorava se kako kako ni zaposleni koji raspolažu određenim informacijama nijesu potpuno pouzdani, jer je razvoj još u toku, a mnogi od njih ni ne rade na samom razvoju Windows sistema.

Teri Majerson, nova čelna figura kada je reč o Windows sistemima, polako uspostavlja odnose i razvojne timove, a u prvom kvartalu 2014. se očekuje i formalni početak razvoja ‘Threshold’ dijela.

Od ranije spomenutih stvari vezanih za to, treba ponoviti da je izgledno riječ o korišćenju jednog Windows jezgra za praktično sve uređaje, ali uz različite SKu-ove.

Istovremeno, doći će i do promjena u ekranima, zavisno od toga jesu li uređaji namijenjeni za korišćenje mišem, dodirom ili upravljanje glasom.

Bonus video: