Uskoro i "pametna bijela tehnika"

Južnokorejski elektronski div želi da u prvi plan stavi aplikaciju za poruke Line da preko nje korisnici komuniciraju sa svim bitnim predmetima njihovog života
0 komentar(a)
Bijela tehnika, LG, Foto: Lgnewsroom.com
Bijela tehnika, LG, Foto: Lgnewsroom.com
Ažurirano: 27.12.2013. 15:07h

Aplikacije za slanje poruka unutar društvenih mreža ili same messaging aplikacije stekle su veliku popularnost širom svijeta, a broj korisnika servisa kao što su WeChat ili WhatsApp koji samo njih koriste za komunikaciju sa porodicom ili prijateljima sve je veći.

LG sada ide i korak dalje: južnokorejski elektronski div želi da u prvi plan stavi (u Aziji) popularnu aplikaciju za poruke Line (kompanija je u vlasništvu korejske firme, a sjedište joj je u Japanu) i da preko nje korisnici komuniciraju sa svim bitnim predmetima njihovog života – tj. kućnim aparatima.

LG je objavio da će njihova nova generacija "pametne bijele tehnike", uključujući veš mašine, robot-usisivače, rerne, biti u stanju da prima instrukcije (i da odgovori) preko Line-a, koji u ovom trenutku ima 310 miliona korisnika širom svijeta, piše QZ.com.

To znači da će korisnici moći da pošalju poruku svom pametnom frižideru da smanji temperaturu hlađenja npr, ili da uključi robot-usisivač preko Line-a, kao i da primi obavještenje da je završena centrifuga u veš mašini.

Nova LG-jeva pametna kuhinja biće predstavljena na CES-u 2014 u Las Vegasu sljedećeg mjeseca

Bonus video: