Apple u 2014. na tržište pušta novi iPhone, iPad Pro i iWatch?

"Mnogo nas toga očekuje u 2014. godini, što uključuje i neke velike planove za koje vjerujemo da će oduševiti naše korisnike"
2 komentar(a)
Tim Kuk, Foto: Reuters
Tim Kuk, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2013. 09:32h

U javnost je procurio sadržaj emaila glavnog izvršnog direktora kompanije Apple Tima Kuka, koji je svojim zaposlenima pisao o dostignućima u poslovnoj godini na izmaku, ali je usput najavio i neke nove, javnosti nepoznate projekte.

"Mnogo nas toga očekuje u 2014. godini, što uključuje i neke velike planove za koje vjerujemo da će oduševiti naše korisnike", napisao je Kuk, navodeći da se osjeća kao najveći srećnik na planeti jer je dobio priliku da bude na mjestu na kojem trenutno radi.

Nasljednik Stiva Džobsa nije iznio ništa konkretno u e-mailu, ali je to bilo dovoljno da se pola interneta upusti u pokušaj čitanja između redova.

Business Insider tako navodi više glasina, među kojima se najčešće pominje projekat iWatcha, prenosnog računara u obliku narukvice ili ručnog sata. Jedan od ključnih ljudi zadužen za iWatch navodno je Pol Denev, bivši direktor modne kuće Yves Saint Laurent, koji je u Appleu formalno zadužen za posebne projekte, a Kuk mu je neposredno nadređeni šef.

Često se pominje i nova verzija iPhonea, ovog puta sa potpuno novim dizajnom, a neki vjeruju ili se nadaju i sa većim ekranom.

Tu je zatim i Appleov televizor ili nešto slično, ali detalja o tom potencijalnom proizvodu nema previše pa mu se daju i najmanje šanse da će uskoro ugledati svjetlo dana.

Pominje se i iPad Pro, što bi prema nekima zapravo trebalo da bude klasični iPad sa nešto većim ekranom. Drugi pak navode da je riječ o hibridnom uređaju, nečemu između laptopa i tableta, donekle uporedivo sa Microsoftovim Surfaceom.

Bonus video: