Deset proizvoda koji bi u 2014. mogli da postanu veliki hit

Mashable je sastavio listu najzanimljivijih projekata, a vi prosudite radi li se o obećavajućim idejama ili promašajima
1 komentar(a)
Hit proizvodi, Foto: Index.hr
Hit proizvodi, Foto: Index.hr
Ažurirano: 17.12.2013. 10:37h

Kickstarter je odlično mjesto za mlade inovatore koji uz pomoć finansijske podrške "običnih ljudi", ali i ozbiljnih investitora, mogu da pokrenu neke od svojih projekata.

U isto vrijeme riječ je o stranici koja može da posluži i kao pogled u budućnost jer neki od ovih proizvoda zaista bi mogli da postanu veliki hit na tržištu.

Mashable je sastavio listu najzanimljivijih projekata, a vi prosudite radi li se o obećavajućim idejama ili promašajima.

1. Peg

Ponekad vam najjednostavnije ideje mogu pomoći kod organizacije vlastitog života, a ideja autora Pega mogla bi biti upravo jedna od takvih ideja. Riječ je o aluminijumskoj perforiranoj ploči koja može da posluži kao držač za bilo šta - od pametnih telefona, preko ključeva pa sve do nakita.

2. FlyKly Smart Wheel

Riječ je o Smart Wheelu, motorizovanom točku koji možete da ugradite na bilo koji bicikl koji nakon toga postaje električni bicikl.

Njihovo je rješenje Smart Wheel, točak sa ugrađenim motorom uz pomoć kojeg možete da postignete brzine i do 30 kilometara na sat, a jedno je punjenje dovoljno za pedesetak kilometara vožnje. Valja dodati i kako se točak sam puni kada se spuštate nizbrdo.

3. Ninja Sphere

Ninja Sphere je sprava koja vam pomaže da lakše organizujete svoje elektronske sprave i držite ih pod kontrolom. Na sferu možete da povežete sve svoje igračke, a u slučaju da ih ne možete pronaći ili ako ih neko iznese iz vašeg stana - Ninja Sphere će vas na to upozoriti.

U isto vrijeme mjeri temperaturu i korišćenje energije vaših sprava pa ih možete isključiti kada ih ne koristite.

4. Macaw

Ne morate da znate da programirate da biste stvorili svoju internet stranicu, dovoljan je "Macaw", alat za izradu stranica koji vam omogućava da programirate bez suvišnog tipkanja. Ukratko, sami možete "naslikati" svoju stranicu".

Interfejs je jednostavan i lak za korišćenje, a možete da modernizujete i sopstvene, postojeće stranice.

5. Fuse

Riječ se o aplikaciji koja vam pomaže da sve vezano za vaš auto držite pod kontrolom. Recio, izgubite li se na parkingu, Fuse će vam pomoći da pronađete auto, mjeri nivo goriva, upozorava vas da je vrijeme za točenje nove količin, a ako pozajmite auto sinu ili kćerki, znaćete gdje su.

Projekat je već finansiran, a autori već primaju prednarudžbe.

6. Micron

Ako ste ludi za timelapse videima, Micron je ono što vam treba. Uređaj možete spojiti sa svojom kamerom i uz pomoć aplikacije snimate i montirate video zapise.

U isto vrijeme, Micron možete koristiti i za stop-motion animaciju.

7. Drone

Ako ste zagriženi gejmer, ovaj portabl kontroler mogao bi biti prava stvar za vas. Ukratko, možete ga koristiti kako bi zaigrali igre na svojim pametnim telefonima, tabletima ili na laptopu.

8. Neptune Pine

Riječ je o pametnom satu koji koristite baš kao pametni telefon. Dakle, uz pomoć Neptunea možete razgovarati, primati poruke ili čak surfovati internetom.

Teško je predvidjeti uspjeh Neptune Pinea , ali mnogi stručnjaci tvrde da bi 2014. mogla biti godina pametnih satova.

9. Slate

U ovom se slučaju radi o prenosnom stolu za laptop koji je napravljen od laganog bambusa, a ugrađena je i podloga za miša i mjesto na koje možete staviti svoj telefon ili tablet.

Naravno, tu su i rupe za ventilaciju koje će riješiti problem pregrijavanja.

10. Infoactive

Sve više ljudi koristi infografike kako bi im pomogle kod raznoraznih prezentacija. Tu u priču upada web aplikacija "Infoactive" koja će vam pomoći da velik broj podataka predstavite na što jednostavniji i pregledniji način.

Štaviše, ne morate imati predznanje da bi svoje podatke, nezavisno o čemu da se radi, prikazali grafički.

Bonus video: