Marković: Odlični odnosi sa Poljskom na svim nivoima

"Ambasador Poljske je ocijenio da je pristupanje Crne Gore NATO-u doprinijelo stabilizaciji regiona"
59 pregleda 0 komentar(a)
Artur Dmohovski, Duško Marković, Foto: Gov.me
Artur Dmohovski, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 02.11.2018. 11:26h

Premijer Duško Marković primio je u nastupnu posjetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Poljske u Crnoj Gori Artura Dmohovskog.

"Obostrano je konstatovano da dvije prijateljske države gaje odlične političke odnose na svim nivoima te da vide prostor za jačanje i produbljivanje ekonomske saradnje na obostranu korist. Premijer Marković je izrazio zadovoljstvo prošlogodišnjim rastom broja turista iz Poljske u našoj zemlji dok je ambasador Dmohovski u tom kontekstu ukazao na očekivani dalji rast nakon što je poljska nacionalna aviokompanija LOT uvela redovnu liniju Varšava – Podgorica", navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da je Marković zahvalio ambasadoru na podršci Poljske Crnoj Gori u procesima evroatlantskih i evropskih integracija.

"Ambasador Poljske je ocijenio da je pristupanje Crne Gore NATO-u doprinijelo stabilizaciji regiona i iskazao punu podršku svoje zemlje Crnoj Gori u nastavku procesa našeg pristupanja Evropskoj uniji, uključujući i ekspertsku i tehničku pomoć. Poljska će, ukazao je Ambasador, nastojati da iskoristi svoje učešće u Berlinskom procesu i planirani samit predsjednika vlada jula naredne godine u Poznanju, kako bi doprinijela daljem ekonomskom napretku država našeg regiona", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: