Niste sigurni da vam treba tablet uređaj? Evo nekoliko razloga "za"

0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2013. 15:26h

Iako prilično popularni među svim generacijama korisnika, ima i onih koji se i danas pitaju zašto bi im trebao tablet računar. Pred vama je nekoliko objašnjenja i vrijede za sve platforme, bilo da se odlučite za iPad ili Android ili Windows uređaj.

Tablet kao drugi ekran

Možda nekad imate potrebu da ono što radite vidite na dva ekrana i tablet zapravo tu može da vam bude od pomoći, ilo da se odlučite da on bude drugi ekran ili ćete ga ipak koristiti samo kao tablet. Možda je, zbog veličine ekrana, najbolje da veliki displej računara ostavite da prikazuje sliku i na njemu radite ono što zahtijeva pregledniji ekran, a na tabletu provjerite poštu, te obavljajte druge neodložnezadatke.

Univerzali daljinski upravljač

Ovo može da radi i vaš mobilni telefon, ali veličina tableta daje tom uređaju prednost. Sa pravim aplikacijama, sa svog tableta možete da kontrolišee kućni video, računar...

Čitač

Kindle, čitači stripova, aplikacije koje omogućavaju čuvanje omiljenog sadržaja i njegovo kasnije čitanje... i sve to nosite sa sobom u samo jednom uređaju i u svakom trenutku možete da uživate u čitanju.

Notes

Ako studirate ili još idete u školu, ili imate na poslu potrebu da napravite zabilješke, tablet može da zamijeni svesku i notes. Iskoristite neku od aplikacija za kreiranje zabiljeki, kao što je Evernote.

Kreativni ala

Tradicionalisti mogu da pričaju šta hoće na račun tableta u umjetnosti, ali ti uređaji vam omogućavaju da napravite mnogo stvari koje ne biste mogli da napravite na papiru. Bilo da je u pitanju stvaranje muzike, slikarstvo, ili kreativno pisanje, tablet vam pruža mobilnost, jednostavnos u korišćenju, te sposobnost da svoje radove lako kopirate, podjelite sa drugima

Bonus video: