Google Maps navigacija od sada dostupna i u Hrvatskoj i Srbiji

Uz pomoć ovog glasovnog sistema za navigaciju korisnici mogu da dobiju direktne smjernice za stizanje do željenog cilja
183 pregleda 2 komentar(a)
Navigacija, Foto: Googleblog.blogspot.com
Navigacija, Foto: Googleblog.blogspot.com
Ažurirano: 14.12.2013. 09:42h

Navigacioni GPS sistem sa glasovnom podrškom u okviru mapa koje je razvio Google od 13. decembra je dostupan i u dvije susjedne zemlje - Hrvatskoj i Srbiji.

Servis pod nazivom "Navigation (Beta)” jedna je od opcija dostupnih u okviru Google Maps aplikacije koji je korisnicima u Hrvatskoj i Srbiji omogućen ukoliko su svojim Android mobilnim uređajem povezani na internet.

Korisnici u Hrvatskoj i Srbiji ovu opciju dobili su u paketu sa još 23 zemlje: Andora, Bangladeš, Butan, Burundi, Centralnoafrička Republika, Džibuti, Gabon, Gvadelup, Haiti, Lesoto, Libija, Maldivi, Mongolija, Portoriko, Republika Kongo, Samoa, Sijera Leone, Somalija, Togo, Tonga, Tunis, Vanuatu, Zambija.

Uz pomoć ovog glasovnog sistema za navigaciju korisnici mogu da dobiju direktne smjernice za stizanje do željenog cilja.

Kako sistem navigacije radi na istoj osnovi kao i Google-ov sistem za pretragu, u većini slučajeva nije potrebno unositi tačnu adresu željenog odredišta, već je moguće služiti se i osnovnim pojmovima.

Sistem za navigaciju nije na raspolaganju samo korisnicima automobila, već je prilagođen kako pješacima i biciklistima, tako i korisnicima javnog prevoza. Uz pomoć aplikacije moguće je dobiti i smjernice za međugradsko kretanje, a dio tih usluga dostupan je korisnicima i kada nijesu povezani na internet.

Osim toga, moguće je koristiti i Satellite, Street i Traffic View.

Bonus video: