KeyMe: Skeniraj i nareži ključ preko .ME domena

Aplikacija će moći da funkcioniše i kod drugih bravara, koji će takođe biti u mogućnosti da naprave rezervni ključ prateći uputstva koja im se nude
55 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2013. 08:55h

Crnogorski ME domen najavio je pokretanje njujorške start aplikacije KeyMe, koja “unosi revoluciju u način na koji ljudi raspolažu svojim ključevima”.

KeyMe je iPhone aplikacija koja korisnicima omogućava da čuvaju, dijele i umnožavaju svoje ključeve tako što ih digitalno skeniraju i čuvaju.

Za one koji se nađu bez ključa ispred zaključanih vrata, aplikacija nudi dostavu ključa, po zahtjevu, u roku od 30-60 minuta. Korisnici, takođe, mogu bezbjedno da naručuju ključeve pomoću KeyMe aplikacije, odabirom raznih verzija dizajna, uključujući sportski, ljubavni, dizajnerski ili ključ u obliku otvarača za boce. KeyMe će napraviti i poslati savršene kopije.

Kao alternativu, KeyMe takođe ima pet kioska na Menhetnu, pa lokalni korisnici koji pohrane digitalnu kopiju svojih ključeva mogu da se loguju i da im kopiju napravi digitalni bravar Lari.

Aplikacija će moći da funkcioniše i kod drugih bravara, koji će takođe biti u mogućnosti da naprave rezervni ključ prateći uputstva koja im se nude.

KeyMe čuva najmanji mogući broj informacija i ne zadržava podatke o adresi korisnika. E-mail obavještenja se šalje svaki put kada se napravi kopija ključa korisnika i sprovodi strog proces verifikacije na kioscima, koji zahtijeva provjeru otiska prsta.

Key.Me, koji je nekada bio KeyMe.net, odlučio je da brendira svoje usluge .ME domenom kroz ME Premium Domain Program, u kojem kompanije i start ap ideje mogu da se prijave sa zahtjevom da razvijaju .ME premium domene.

.ME domen izuzetno atraktivan

"Izabrali smo .ME domen jer je naša usluga izuzetno lična", objašnjava Greg Marš, osnivač i izvršni direktor KeyMe. "Ključevi su veoma intimni predmeti i želimo da naš domen odražava našu namjeru da je naša usluga posebno prilagođena svakom kupcu. ME domen nam je veoma odgovarao, jer je najupečatljiviji koji bismo mogli imati. 'Me' je i dio imena naše firme, tako da je sve funkcionisalo savršeno".

KeyMe je totalni medijski hit, s člancima koji se pojavljuju u časopisima "Popular Science", "Gizmodo", "TechCrunch", "PandoDaily", "Wall Street Journal", "Forbes", "Investor's Business Daily", "Fox News", "Mashable" , "GigaOM" ,"New York Magazine" i mnogim drugim.

Predrag Lešić, izvršni direktor ME registra, kaže : "KeyMe je nevjerovatno kul ideja i vrsta upotrebe .ME domena kakvu upravo želimo da vidimo. Domen je kratak, lako pamtljiv i ima ugrađen poziv na akciju. Nestrpljivo čekamo da se usluga proširi i na Crnu Goru".

KeyMe aplikacija trenutno je dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Može se preuzeti na https://key.me/.

Bonus video: