Obama: Ne dozvoljavaju mi da koristim iPhone

Barak Obama zapravo nije smio da koristi ni BlackBerry, dok nije donesen poseban akt koji je to dozvolio
59 pregleda 1 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2013. 11:38h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Barak Obama, tokom obraćanja mladima u sklopu kampanje za promociju novog sistema zdravstvenog osiguranja, izjavio je da mu nije dozvoljeno da koristi iPhone.

Obama je od početka mandata poznat kao ljubitelj BlackBerry uređaja, ali se u mobilnom svijetu mnogo promijenilo od 2008. godine kada je postao predsjednik.

Barak Obama zapravo nije smio da koristi ni BlackBerry, dok nije donesen poseban akt koji je to dozvolio.

Naravno, u pitanju nije običan BlackBerry i kao što se može očekivati, napunjen je sigurnosnim rješenjima i može biti u kontaktu sa najviše deset ljudi.

Obama je jednom prilikom izjavio da korišćenje ovako ograničenog smartfona “nije nimalo zabavno.”

Obama je tokom obraćanja mladima priznao da nije tehnološki potkovan kao oni, ali im je ukazao na novi sistem osiguranja, koji im kasnije u životu može veoma značiti, a koji košta ne više mjesečno od pretplate za kablovsku ili račun za mobilni.

Ovo je drugi put u skorije vrijeme da se iPhone spominje uz predsjednika SAD, s obzirom na to da je Obama na žestoke kritike na račun nefunkcionisanja sajta za novi sistem zdravstvenog osiguranja izjavio da “niko ne prisiljava Apple da prestane da prodaje iPhone i iPad ili čak zatvori kompaniju, ukoliko iOS ima manje probleme koje treba riješiti.”

Bonus video: