FiLIP je pametni sat koji čuva vašu djecu

Ovaj uređaj pomaže roditeljima da jednostavno nadziru i po potrebi pozovu svoju dijete. Sat prikazuje i vrijeme, ali i lokaciju djeteta
1 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2013. 17:32h

FiLIP je hibrid pametnog sata i telefona koji može da bude dobro rješenje za one roditelje koji stalno razmišljaju obezbjednosti svoje djece.

Ovaj uređaj pomaže roditeljima da jednostavno nadziru i po potrebi pozovu svoju dijete. Sat prikazuje i vrijeme, ali i lokaciju djeteta.

Uređaj može da memoriše pet različitih brojeva koji djeca mogu da pozovu pritiskom na dugme. Koristeći FiLIP aplikaciju, roditelji mogu da prate poziciju djeteta, pozive, mogu da pošalju kratku poruku, te definišu Sigurne zone, koje su obično mjesta gdje djeca provode najviše vremena, naprimjer škola.

Svaki put kada dijete napusti ili stigne u sigurnu zonu, uređaj roditeljima šalje informaciju o tome.

FiLIP je jednostavan uređaj, ima samo dva tastera, od kojih je jedan jarko crvene boje i koristi se u slučaju hitnosti. Nakon što dijete pritisne crveni taster, uređaj poziva prvu osobu sa liste kontakata. Ukoliko se niko ne javi na poziv, uređaj poziva redom preostala četiri kontakta. Po uspostavljanju veze, uređaj pozvanom kontaktu šalje lokaciju na kojoj se dijete nalazi. Dok dijete čeka, uređaj svira opuštajuću melodiju.

Cijena uređaja u Sjedinjenim Američkim Državama je 199.99 dolara. FiLIP mobilna aplikacija je dostupna i za iOS i za Android operativni sistem.

Bonus video: