Marković u Finskoj: Otvorena evropska perspektiva potrebna cijelom regionu

Premijer je, kako se navodi, zahvalio Finskoj što podržava integraciju Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU) i doprinosi stabilnosti Evrope
77 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me/S. Matić
Duško Marković, Foto: Gov.me/S. Matić
Ažurirano: 06.11.2018. 15:17h

Otvorena evropska perspektiva koja jača demokratiju potrebna je cijelom regionu, ocijenio je premijer Duško Marković.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, Marković je završio radnu posjetu Finskoj sastankom sa delegacijom Parlamenta koju je predvodio predsjednik Velikog odbora Arto Satonen.

Premijer je, kako se navodi, zahvalio Finskoj što podržava integraciju Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU) i doprinosi stabilnosti Evrope.

„Cijelom regionu treba otvorena evropska perspektiva. To jača demokratiju u cijelom regionu“, rekao Marković.

Govoreći o procesu evropske integracije, Marković je rekao da je Crna Gora tokom pregovora sa Evropskom komisijom (EK) u proteklih šest godina napravila veliki iskorak u vladavini prava i svim značajnim oblastima.

„Vlada vjeruje da će Veliki odbor, koji ima ovlašćenja za donošenje odluka po svim pitanjima učešća Finske u EU, podržavajući politiku proširenja, doprinijeti našem napretku u procesu integracija“, naveo je Marković.

Kako se navodi, Marković je predstavio rezultate Vlade i ekonomske i političke prioritete i upoznao sagovornike sa poboljšanjem investicione i poslovne klime nakon što je Crna Gora prošle godine postala članica NATO-a.

Galerija

Bonus video: