Ruska internet kompanija Mail.Ru u pohodu na tržište SAD

Oni su napisali da imaju više od 100 miliona korisnika u svijetu koji svakog mjeseca koriste njihove servise i da imaju ogromno iskustvo u oblasti komunikacije i igara
0 komentar(a)
Mail.ru, Foto: Listen2russian.com
Mail.ru, Foto: Listen2russian.com
Ažurirano: 20.11.2013. 09:03h

Najveća ruska internet kompanija Mail.ru ušla je na američko tržište sa servisom elektronske pošte, instant porukama i aplikacijama za igrice za mobilne telefone.

Kompanija je juče otvorila filijalu My.Com u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji i najavila je da će lansirati aplikacije za smart telefone ili tablet računare koji su kompatibilni sa softverom Epla ili Androida.

"Iako imamo kancelarije u Silicijumskoj dolini, većina nas radi u Moskvi za grupu Mail.ru, najveću kompaniju na ruskom jeziku preko interneta", navela je firma na svom blogu.

Oni su napisali da imaju više od 100 miliona korisnika u svijetu koji svakog mjeseca koriste njihove servise i da imaju ogromno iskustvo u oblasti komunikacije i igara.

Aplikacije "myMail" za elektronsku poštu i "myChat" za instant poruke pokrenute su juče, uz softver "myGames" za mobilne telefone. Ovi programi imaju brojne konkurente na tržištu.

Bonus video: