Nova era je počela: Izašao Sony Playstation 4

Više od milion primjeraka konzole je u SAD kupljeno preko pretprodaje, a pretpostavlja se da će PS4 koštati oko 500 eura na našem i susjednim tržištima
10 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2013. 08:48h

Dugo očekivana konzola nove generacije Sony Playstation 4 je konačno dostupan, istina za sada samo za tržište Sjeverne Amerike.

O ovom uređaju će se sigurno dosta pričati narednih pet godina, koliko obično traje ciklus između smjene generacija, a Sony je odlučio da on startuje sa novom generacijom igri na konzolama.

Jedan od glavnih aduta je novi DualShock kontroler, za koji se vjeruje da je najbolji do sada. Što se tiče samog uređaja, on je koncentrisan na gejming ugođaj, i nije nastavak arhitekture prethodnika sa brojnim fensi multimedijalnim karakteristikama.

Veliki potencijal koji ima novi PS4 nije ipak garant da će on biti i iskorišćen, jer ostaje da se vidi koliko će novi zanimljivi momenti postati igrački standard.

Više od milion primjeraka konzole je u SAD kupljeno preko pretprodaje, a pretpostavlja se da će PS4 koštati oko 500 eura na našem i susjednim tržištima.

Izlazak za Evropu je zakazan za kraj novembra.

Galerija

Bonus video: