Najtanji iPhone dosad

Predstavljen koncept potencijalnog novog modela Apple telefona
88 pregleda 5 komentar(a)
iPad Air, Foto: Techradar.com
iPad Air, Foto: Techradar.com
Ažurirano: 06.11.2013. 09:26h

Prije prošlomjesečnog predstavljanja novih modela Appleovih tableta svi su analitičari bili uvjereni da će Tim Cook, uz iPad mini sa retina ekranom, predstaviti i iPad 5. Ali, Apple je ipak pripremio malo iznenađenje pa su predstavili iPad Air, snažan i veoma tanak tablet.

Ovo je njihov drugi Air proizvod nakon MacBooka Air, prenosnog računara kojeg je Steve Jobs predstavio još 2008. godine – u vrijeme kada su u trendu bili jeftini netbook računari slabih performansi Appleov MacBook Air bio je veoma skup, tanak i nije imao optički drive.

Vremenom je Apple predstavio nove i redizajnirane generacije Air prenosnika te je posljednji 13,3 inčni model po mnogima jedan od najboljih prenosnika na tržištu.

Nakon Air računara i tableta, Apple bi u budućnosti mogao da predstavi i Air telefon – tako bar vjeruje Federico Ciccarese, italijanski dizajner koji je do sada već prikazao zanimljive koncepte iPhonea 6 i iWatcha, a sada je objavio svoj koncept potencijalnog iPhonea Air, prenosi Dnevnik.hr.

Osim nekoliko slika, Ciccarese nije objavio hardverske opcije koje bi mogao da ima ovaj telefon, a na Cnetu kažu da bi ovakav model trebalo da bude najtanji i najlakši iPhone do sada.

Iako iz Applea do sada nisu spominjali iPhone Air, nakon predstavljanja iPada Air čini se mogućim da bi ova kompanija u budućnosti mogla da predstavi i svoj telefon iz ove serije.

Većina glasina vezana uz sljedeću generaciju Appleovog telefona kaže da možemo očekivati najveće promjene do sada te da ova kompanija razvija iPhone 6 s ekranom dijagonale 4,8 inča, a sve je veći broj glasina i o prvom Appleovom phabletu s dijagonalom ekrana od skoro šest inča.

Ali, s obzirom da je iPhone 5S predstavljen pred manje od dva mjeseca, Apple nove modele telefona vjerovatno neće predstaviti do septembra sljedeće godine.

Bonus video: