Aplikacija za neobavezan seks opet dostupna

Osim što je promijenila ime, ova, javnosti kontroverzna, aplikacija funkcioniše isto kao i prije. Ima novi interfejs za koji osnivači kažu da je "vraški seksi"
146 pregleda 2 komentar(a)
seks, ljubav, Foto: Shutterstock
seks, ljubav, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2013. 16:58h

Nakon što je izbačena sa Apple Storea, aplikacija za usputni seks "Bang with friends" danas je ponovo pokrenuta na Android uređajima pod imenom Down.

Pod novim imenom beta verzija Downa će uskoro biti dostupna i Apple korisnicima, što je na Blooombergovoj konferenciji Sturtup 2013. objavio i suosnivač aplikacije, Kolin Hodž.

Aplikacija trenutno ima više od milion korisnika.

"Odabrali smo ime Down koji će predstavljati jednostavan, prirodan način na koji naša generacija ide na sastanke, a da pri tome ne ugrožavamo one koji možda ne žele da na njihovoj aplikaciji piše 'bang'", kazao je Hodž.

Osim što je promijenila ime, ova, javnosti kontroverzna, aplikacija funkcioniše isto kao i prije. Ima novi interfejs za koji osnivači kažu da je "vraški seksi", a izgleda i podsjeća na aplikaciju Tinder s obzirom da uključuje slične komponente razgovora.

Down funkcioniše tako da jednostavno povlači slike sa korisnikovog Facebook profila i ljudima omogućava da kažu da li žele seksualni odnos s određenom osobom ili ne. Osim što u aplikaciji vide svoje Facebook prijatelje, Down sada prikazuje i prijatelje od prijatelja. Za one koji bi radije da preskoče seks pri prvom sastanku dostupna je i opcija pozivanja na sastanak.

Bonus video: