I The Books of Knjige na drugoj Blogomaniji

Ovogodišnja Blogomanija biće fokusirana na sadržaj, tj. content, pokušaće da odgovori na pitanja: šta čini dobar sadržaj, kako on nastaje...
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2013. 10:17h

Druga Blogomanija, regionalna konferencija posvećena ne samo blogu i blogovima, već kreiranju svih sadržaja na internetu, biće održana na Kopaoniku, od 28. novembra do 1. decembra, saopštili su organizatori.

Ovogodišnja Blogomanija biće fokusirana na sadržaj, tj. content, pokušaće da odgovori na pitanja: šta čini dobar sadržaj, kako on nastaje, koji su primeri iz prakse kreativnih sadržaja u regionu.

"Cilj Blogomanije 2013 je razmena regionalnog i međunarodnog iskustava pri kreiranju uspešnih priča i dobrog sadržaja, kako od strane pojedinaca, tako i na korporativnom nivou", navode u organizaciji.

Na Blogomaniji će, kako je saopšteno, i ove godine učestvovati dokazani stručnjaci u svojim oblastima, koji će kroz razne forme prezentacija svoje iskustvo i znanje podeliti sa učesnicima.

Neki od govornika koji su do sada potvrdili učešće su Borislav Miljanović, Robert Čoban, Miloš Čirič, Krešimir Macan, Ivan Brezak Brkan, Zoran Baranac, Ivan Rečević, Jovan Protić, Darko Buldioski, Raša Karapandža, Vladimir Vulić i drugi.

"Dio programa koji je predviđen za ležerniju komunikaciju, posvetiće se ljudima koji su u prethodnom periodu stvarali veoma zanimljive sadržaje, nastale u okviru matičnih medija, ali su poseban viralni život živjeli na Internetu. Tzv. "Kraljevi sadržaja" su: Državni posao - Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković iz Srbije; The Books of Knjige - Aleksandar Radunović (Popaj), Veselin Gajović (Gajo), Goran Vujović (Goro) i Zoran Marković (Zonjo) iz Crne Gore; Njuz.net - Dejan Nikolić, Marko Dražić, Viktor Marković, Nenad Milosavljević iz Srbije. Od pojedinaca koji će se predstaviti posjetiocima, to su Marko Somborac i Dragoljub Ljubičić - Mićko i drugi...", kažu organizatori.

Na prošlogoišnjoj Blogomaniji na Staroj Planini bilo je više od 400 učesnika iz regiona. Ove godine, Blogomanija očekuje više od 600 učesnika iz regiona.

Bonus video: