Samsung i LG najavili proizvodnju savitljivih telefona

Dok LG najavljuje lansiranje uređaja za 2014, Samsung još nije potvrdio svoje planove, pa je moguće da se njegov mobilni pojavi na tržištu još ove godine
4 komentar(a)
Samsung, Foto: Reuters
Samsung, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.10.2013. 09:48h

Samsungov šef marketinga za mobilni biznis D.J. Lee je najavio da će kompanija tokom mjeseca predstaviti pametni telefon sa zakrivljenim ekranom, a LG je objavio saopštenje u kome potvrđuje masovnu proizvodnju "savitljivih i neslomljivih ekrana za pametne telefone".

Prema pisanju korejskog medija ET News, Samsung će svoj pametni telefon pod nazivom Galaxy Round predstaviti već ove sedmice i kažu da im je iz kompanije potvrđeno da će uređaj posjedovati 5,7-inčni ekran Full HD (1080p) rezolucije, debljine od samo 0,12 mm, čija težina iznosi 5,2 grama.

Uređaj će posjedovati Qualcommov Snapdragon 800 čipset i da će raditi na Androidu 4.3 Jelly Bean.

S druge strane, LG je najavio svoj savitljivi 6-inčni OLED ekran za mobilne telefone, koji je izrađen od plastičnih supstrata (za razliku od Samsungovog staklenog), a biće debljine od 0,44 milimetara i težine od 7,2 grama.

Mada se to u LG-evom saopštenju ne navodi, korejski mediji tvrde da će se prvi uređaj s tim ekranom zvati G Flex, te će takođe biti predstavljen tokom mjeseca.

Razlika između prvih Samsungovih i LG-evih mobilnih sa savitljivim ekranom je i u tome što je LG potvrdio da će njegov biti zakrivljen po visini, odnosno konkavno ispupčen od gornje prema donjoj strani, dok će Samsungovo zakrivljenje biti od jedne do druge bočne stranice.

Vrlo je lako moguće da će oba uređaja zvanično biti predstavljena, ili bolje rečeno najavljena skoro istovremeno tokom sedmice, ali dok LG najavljuje lansiranje uređaja za 2014, Samsung još nije potvrdio svoje planove, pa je moguće da se njegov mobilni pojavi na tržištu još ove godine.

Bonus video: