Izabrana StartUp desetorka, jedno rješenje iz Crne Gore

Žiri među njima bira najbolju ideju, čiji autor će dobiti priliku da svoj san ostvari sa investitorima iz Njujorka
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2013. 08:26h

Organizatori regionalne internet konferencije Spark.me, kompanija Domen, izabrala je deset startupa koji će učestvovati u izboru najboljeg rješenja.

Među pizabranih 10 su: : Jellynote - Francuska, Cruise.me – Velika Britanija, Zzzzapp Wireless ltd – Bugarska, LovelyHeroku - Hrvatska, DataMaid - Srbija, TruckTrack- Srbija, StreamArena - Srbija, Bark – Srbija, Spot - Makedonija te i jedan iz Crne Gore - TourVia.me.

Jellynote je francuski startup, društvena platforma za kreiranje i izvođenje muzike. DataMaid, startup iz Srbije, je alat za organizaciju sadržaja. Cruise.me je britanski projekat, čiji autori žele da promijene način rezervacije krstarenja, dok je Zzzzapp Wireless ltd hrvatsko-bugarski startup koji omogućava zaradu vlasnicima WiFi rutera. Srpski TruckTrack je online rješenje za kamionski transport. LovelyHeroku je hrvatski proizvod, mobilni klijent za Heroku.

Svi StartUpovi će imati pristup predstavnicima iz pet regionalnih akceleratora/inkubatora, brojnim biznis anđelima i investitorima, kao i mentorima koji su među vodećim svjetskim ekspertima u industriji. Takođe, StartUpovi će imati svoj štand na kojem će predstaviti prisutnima svoj proizvod i podijeliti promo materijale.

Žiri među njima bira najbolju ideju, čiji autor će dobiti priliku da svoj san ostvari sa investitorima iz Njujorka u maju 2014. godine u Aleji preduzetnika u okviru “TechCrunch Disrupt Startup Alley 2014”. Aleja preduzetnika u Njujorku je izložbeni prostor za potencijalno uspješne projekte i kompanije, koju posjećuju vodeći američki i svjetski investitori, kao i opšta javnost i jedna je od najvećih prilika da se na najbolji način predstavi biznis projekat, potencijalnim investitorima i stupi u kontakt sa ljudima koji mogu pretvoriti projekat u ostvarenje sna, odnosno uspješan posao.

Fokus Spark.Me StartUp takmičenja je na inovaciji, raznovrsnosti, snazi ideje, potencijalu StartUp-a, mogućnosti razvoja i strategiji implementacije. Učešće omogućava pristup savjetnicima, mentorima, radionicama, serijskim preduzetnicima, te mreži investitora i eksperata iz industrije.

Kompanija doMEn ima za cilj da, kao dio svog programa društveno-odgovornog poslovanja, podrži internet zajednicu u regionu i podstakne razvoj start-up scene. Misija Spark.me je poboljšanje regionalnog kvaliteta života ljudi, i to podizanjem nivoa svijesti o Internetu i njegovim mogućnostima kroz edukaciju, takmičenja, druženje i dodjelu priznanja najzaslužnijima.

Više o Spark.me konferenciji na: www.spark.me. Konferencija se održava 26. i 27.09. u hotelu „Splendid“ u Bečićima.

Galerija

Bonus video: