80 miliona korisnika

Harizmatična direktorka izvukla Yahoo sa dna

Značajan podatak je i da su Yahoo stranice, sa ukupno 196,6 miliona, prestigle Googleove po posjeti ovog ljeta u SAD-u
70 pregleda 4 komentar(a)
Marisa Mejer, Foto: Http://feminspire.com
Marisa Mejer, Foto: Http://feminspire.com
Ažurirano: 14.09.2013. 14:30h

Sa Marisom Mejer na čelu, od jula prošle godine internetska kompanija Yahoo doživljava pravi preporod.

Na nedavno održanoj konferenciji u San Francisku saopšteno je da kompanija zabilježila 20-odstotni porast mjesečno aktivnih korisnika, prešavši ukupni broj od 800 miliona. Najbolje u tim novostima je, kako piše Tportal, to što se u iznosu ne računaju posjetioci nedavno kupljenog servisa Tumblr.

Najveći porast je zabilježen u osnovnim proizvodima i uslugama kompanije, web pretraživaču i mail uslugama. Saopšteno je i da 350 miliona mjesečno aktivnih korisnika stiže s mobilnih uređaja, zbog čega je Mejer odlučila da strukturu kompanije usmjeri i u tom pravcu, čemu svjedoči deseterostruko povećanje mobilnog tima otkako je ona preuzela čelno mjesto kompanije.

Značajan podatak je i da su Yahoo stranice prestigle Googleove po posjeti ovog ljeta u SAD-u. Dok je Google privukao 192.3 miliona jedinstvenih posjeta, Yahoo adrese su privukle čak 196.6 miliona.

U periodu restrukturiranja kompanije i akvizicija (IQ Engines, Summly…) koje bi trebalo da pozicioniraju Yahoo u još konkurentnije vode, kompanija je u više navrata nadogradila već postojeće usluge (npr. Flickr) kojima raspolažu, ali i osvježila brend novim logotipom. Osim toga, osvježene su i mobilne aplikacije za vodeće platforme, a po svemu sudeći, sprema se još mnogo toga.

Preporučujemo za Vas