Google: Password više ne može valjano zaštititi vaš nalog

Google-ova menadžerka za informacionu sigurnost Heder Edkins je istakla kako njena kompanija radi na novim metodama zaštite sigurnosti svojih korisnika
0 komentar(a)
šifra, password, Foto: Shutterstock
šifra, password, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.09.2013. 11:26h

"Korisničke šifre (password) su mrtve", izjavila je Heder Edkins, Google-ova menadžerka za informacionu sigurnost na "TechCrunch" panelu.

Ona je istakla da je došao kraj igre za sve one koji se oslanjanju na lozinke kad je riječ o metodi zaštite podataka korisnika.

Edkins je istakla kako su šifre stvar prošlosti za Google i navela je da taj tehnološki gigant radi na novim metodama zaštite sigurnosti svojih korisnika, tokom učešća na panelu "Špijuni kao mi" (Spies Like Us).

Ona nije željela da otkrije detalje o tome kako će Google poboljšati sigurnost svojih korisnika, ali je navela da eksperimentišu sa hardverskim sistemom tokena kao i sa Motorolinim sistemom preko kojeg se korisnici identifikuju dodirujući uređaj koji je utkan u njihovu odjeću, objavio je CNET.

"Nijedan haker vam to ne može ukrasti", kazala je Edkins, ističući da tehnološke kompanije moraju da rade na tome da poboljšaju sigurnost svojih proizvoda, a samim tim i zaštite svoje korisnike.

Bonus video: