Zaboravite na password: Otkucaji srca kao lozinka

Bionym već nudi svoj gadget onima koji kod njih izvrše predregistraciju i uplate 79 dolara
56 pregleda 0 komentar(a)
narukvica NYMI, Foto: News.cnet.com
narukvica NYMI, Foto: News.cnet.com
Ažurirano: 04.09.2013. 11:28h

Mala kompanija Bionym sa sjedištem u Torontu, proizvela je narukvicu Nymi, koja služi kao dodatak za autentifikaciju umjesto klasičnih lozinki i biometrijskih metoda identifikacije.

Naučnici su najavili slične uređaje,budući da svaki čovjek posjeduje sopstveni potpis srčanim ritmom, ali se nije očekivalo da će se tako brzo pojaviti neko ko ovu tehnologiju želi da dovede na tržište.

Bionym već nudi svoj gadget onima koji kod njih izvrše predregistraciju i uplate 79 dolara, dok prve isporuke planiraju za početak 2014. godine.

Kompanija navodi i da Nymi narukvica osim elektrokardiloškog senzora (ECG-a), posjeduje i mogućnost prepoznavanja pokreta ruke, te ujedno može da odredi udaljenost od korisnika do uređaja koji se koristi, za šta služe dodatni senzori akcelometar i žiroskop, dok se za povezivanje na uređaje koristi Bluetooth.

Nadležni u kompaniji tvrde da su sproveli testove na 1.000 ispitanika na Univerzitetu u Torontu, gdje je ustanovljeno da narukvica nije nimalo manje efikasna u odnosu na biometrijsko prepoznavanje otiskom prsta, ali nisu objavili nikakve zvanične rezultate te studije u nekoj naučnoj publikaciji.

Bonus video: