Samsung: Stiže tablet dizajniran za djecu

Galaxy Tab 3 Kids dolazi sa već instaliranim najbolje rangiranim aplikacijama za djecu
131 pregleda 0 komentar(a)
tablet za djecu, Foto: Pocketnow.com
tablet za djecu, Foto: Pocketnow.com
Ažurirano: 28.08.2013. 14:04h

Samsung Electronics lansiraće početkom septembra Samsung Galaxy Tab 3 Kids, tablet posebno izrađen za djecu, sa edukativnim aplikacijama i bezbjednosnim funkcijama koje roditelji žele.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Galaxy Tab 3 Kids dolazi sa već instaliranim najbolje rangiranim aplikacijama za djecu i sa novim konceptom Dečija prodavnica (Kid''s Store), usmjerenim ka razvoju edukativnih primena tehnologije namijenjenih djeci.

Sadržaj koji je već instaliran u uređaju obuhvata obrazovne aplikacije, igrice, zabavne aplikacije i aplikacije za elektronske knjige.

Tablet takođe omogućava roditeljima da odaberu aplikacije kojima će njihova djeca imati pristup

Tablet takođe omogućava roditeljima da odaberu aplikacije kojima će njihova djeca imati pristup, pomoću Application Manager opcije za kontrolu aplikacija, ali i da određenom aplikacijom podese vremenska ograničenja za korišćenje tableta.

Kada programirano vrijeme istekne, ekran uređaja se zaključava i pojavljuje se polje za unos lozinke - roditelj ili neka druga odrasla osoba moraju unijeti lozinku kako bi se uređaj otključao.

Sa dvostrukim procesorom od 1,2GHz, 1GB RAM-a, stražnjom kamerom od tri megapiksela i prednjom od 1,3 megapiksela, Samsung Galaxy Tab 3 Kids ima snagu i performanse koje očekujete od Samsung Galaxy tablet uređaja, a dizajniran je tako da djeci pruži uzbudljivo, interaktivno iskustvo.

Uz ovaj tablet biće dostupno i kućište za djecu, koje je posebno dizajnirano da olakša djeci držanje i koje ima više mogućnosti različitog postavljanja na postolje. Kućište takođe ima C Pen stilus uređaj sa odgovarajućom drškom koja se lako hvata, što djeci omogućava da se zabavljaju crtanjem bez bojazni da će tako ostaviti tragove na drugim predmetima.

Samsung Galaxy Tab 3 Kids će biti dostupan u Koreji početkom septembra, a potom i širom Kine, Evrope, SAD, Afrike, Južne Amerike i Jugoistočne Azije u septembru.

Bonus video: