Šta vole korisnici

Instagram veći i od Fejsbuka

Iako su za preuzimanje Instagrama bili zainteresovani i u Twitteru, Mark Zukerberg bio je brži i konkretniji i dao “ponudu koja se ne odbija” za kompaniju koja nije zaradila ni dolara
0 komentar(a)
Instagram, Foto: Slashgear.com
Instagram, Foto: Slashgear.com
Ažurirano: 17.07.2013. 16:37h

U martu prošle godine Instagram je bio jedna od popularnijih aplikacija za Appleove telefone na kojoj su milioni korisnika uređivali i objavljivali fotografije, a tokom aprila stvari su se uveliko promijenile za osnivače ove kompanije.

Bilo je jasno da će, nakon predstavljanja aplikacije za Android, broj njenih korisnika uveliko porasti, ali najveću medijsku pažnju ova je kompanija dobila nakon što je preuzeo Facebook.

Iako su za preuzimanje Instagrama bili zainteresovani i u Twitteru, Mark Zukerberg bio je brži (iako je tokom pregovora sa Sistromom napravio pauzu kako bi pogledao novu epizodu “Igre prijestolja”) i konkretniji i dao “ponudu koja se ne odbija” – milijardu dolara (zbog pada vrijednosti Facebooka konačna vrijednost akvizicije ipak je bila manja) za kompaniju koja nije zaradila ni dolara.

Od tada se broj korisnika Instagrama povećao za oko 90 miliona te je, prema posljednjim podacima, broj aktivnih mjesečnih korisnika dostigao 130 miliona.

Kevin Sistrom vjeruje da bi, ako broj korisnika Instagrama nastavi rasti ovim tempom, njegova (odnosno sada Zukerbergova) aplikacija za uređivanje i dijeljenje fotografija i videozapisa mogla postati popularnija i od Facebooka kojeg danas koristi više od milijardu ljudi na svijetu.

“Ako Instagram nastavi da raste ovim tempom, postaće najveća stvar na svijetu”, prenijeli su na The Vergeu Sistromove riječi u jednom intervjuu, a osnivač ove kompanije na kraju je ipak dodao kako je pitanje može li broj korisnika njegove aplikacije i dalje rasti ovako velikim tempom.

Na pitanje može li broj korisnika Instagrama nadmašiti broj korisnika Zukerbergove kompanije drugi osnivač Instagrama Majk Krieger rekao je da ne zna, ali vjeruje da za obje društvene mreže ne postoje limiti kada je u pitanju broj korisnika.

Preporučujemo za Vas