Internet u doba oskudice: Aplikacija za pronalaženje osnovnih namirnica

Venecuela se već dugo suoučava sa ozbiljnim nestašicama osnovnih prehrambernih namirnica, a u posljednje vrijeme i za toalet papirom
2 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2013. 18:10h

Hoze Augusto Montijel iz Venecuele je zbog nestašice u svojoj zemlji napravio aplikaciju "Abasteceme", pomoću koje korisnici mogu da preko mobilnih telefona dobiju informacije o tome gdje mogu naći najosnovnije namirnice.

Građani Venecuele su zbog nestašice gotovo stalno u potrazi za osnovnim prehrambernim namirnicama, a u posljednje vrijeme i za toalet papirom.

Zahvaljujući Montijelu, od sada više neće bezuspješno obilaziti prodavnice, posto će preko mobilnih telefona dobijati precizne informacije gdje mogu da nađu ono što žele da kupe.

Aplikacija je korisnicima na raspolaganju od 29. maja i od tada je postigla apsolutan uspjeh, pošto je za samo desetak dana preuzeta 12.000 puta.

"U početku su korisnici bili uglavnom iz Karakasa, ali sada aplikaciju koriste u cijeloj zemlji", rekao je Montijel agenciji AP.

Venecuela se već dugo suoučava sa ozbiljnim nestašicama, koje su, prema ocjenama nekih ekonomista, posljedica kontrole cijena, čiji je cilj bio da osnovne namirnice budu dostupne najsiromašnijim građanima.

Galerija

Bonus video: