ZELENO SVJETLO

Apple u borbi sa konkurentima na tržištu Pentagona

Početkom maja Pentagon je dao zeleno svjetlo smatrfonu BB Z 10 kao i tabletu PlayBook koji radi na BB10 softveru
0 komentar(a)
iPhone 5, Foto: Angadgets.net
iPhone 5, Foto: Angadgets.net
Ažurirano: 21.05.2013. 10:17h

Kopmanija Apple ponovo će se suočiti sa konkurentima, kompanijama Samsung i BlackBerry, nakon što je Pentagon dao zeleno svjetlo za upotrebu njihovih proizvoda u svojim redovima.

Pentagon trenutno u svom okrilju ima 600 hiljada telefona i tableta koje koristi na svojoj mreži

Krajem mjeseca niz novih Apple proizvoda, smatrfona i tableta, prošao je strogu kontrolu Pentagona, pa će od sada biti uključeni u američku vojnu mrežu. Ovaj potez došao je u trenutku kada se Apple sve teže suočava sa konkurencijom, pa ga analitičari ocjenjuju veoma pozitivno, prenosi Guardian.

Početkom maja Pentagon je dao zeleno svjetlo smatrfonu BB Z 10 kao i tabletu PlayBook koji radi na BB10 softveru. S druge strane, otvorena su vrata i Samsungovoj Knox verziji Androida, koja će do kraja godine biti dostupna na telefonu Galaxy S4.

Pentagon trenutno u svom okrilju ima 600 hiljada telefona i tableta koje koristi na svojoj mreži, uključujući 470 hiljada BlackBerry uređaja ali svega 41 hiljadu iPhoneova i iPadova, i skoro devet hiljada smartfona koji rade na Androidu.

Iako neveliko, Pentagonovo mikro-tržište veoma je značajno, pa se predviđa da će uz nekoliko pametnih poteza Apple uspjeti da profitira i na tom polju.

Preporučujemo za Vas