Službe zaštite i spašavanja dobro odreagovale, situacija stabilna i pod kontrolom

Iako se voda povlači i stanje stabilizuje, Direktorat i nadležne službe nastavljaju da prate situaciju na terenu
0 komentar(a)
Herceg Novi nevrijeme, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi nevrijeme, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.11.2018. 11:40h

Nakon jučerašnjih obilnih padavina praćenih vjetrom, koje su izazvale poteškoće u južnom regionu, a naročito u predjelu Bokokotorskog zaliva, iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a saopštili su da je situacija danas u svim djelovima zemlje stabilna i pod kontrolom.

"Opštinske službe zaštite i spašavanja dobro su odgovorile na izazov, a tokom jučerašnjeg dana Direktorat za vanredne situacije kooridinirao je aktivnosti na upućivanju ispomoći, te su se u cilju što efikasnijeg odgovora i saniranja posljedica nevremena, akciji u Herceg Novom pridružili pripadnici službi zaštite i spašavanja iz Nikšića i sa Cetinja. Direkorat za vanredne situacije stavio je i na raspolaganje pumpe visokog kapaciteta, koje mogu ispumpavati i do 5000 litara vode u minuti", stoji u saopštenju Direktorata.

Iako se voda povlači i stanje stabilizuje, Direktorat i nadležne službe nastavljaju da prate situaciju na terenu. U narednom periodu opštinske komisije procjenjivaće materijalnu štetu nastalu na objektima i u skladu sa tim dodijeliti pomoć ugroženima.

Bonus video: