Raičević: Poštovati glas većine u raspravi o vrtiću

Prema riječima gradonačelnika, Skupština opštine Bar je mjesto koje najbolje oslikava glas naroda
241 pregleda 2 komentar(a)
dušan raičević, Foto: Radomir Petrić
dušan raičević, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 10.11.2018. 11:43h

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, rekao je da očekuje da će zainteresovane strane na sjednici barske Skupštine, na kojoj će biti raspravljano o lokaciji za izgradnju vrtića, voditi konstruktivan dijalog i poštovati glas većine, kao osnovnog demokratskog principa.

Sjednica barske Skupštine, na kojoj će biti razmatrana građanska inicijativa, koju je podnijelo preko 2,7 hiljada građana protiv izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović", zakazana je za ponedjeljak.

Raičević je rekao agenciji MINA da su, kao odgovorni ljudi, otvorili vrata predstavnicima građana potpisnicima peticije.

"Oni su na sastanku u Opštini Bar iznijeli svoje zahtjeve i tom prilikom smo došli do zajedničkog stava da se privremeno obustavi izvođenje radova i da na sjednici Skupštine Opštine Bar, sa jednom tačkom dnevnog reda, otvorimo dijalog na ovu temu", rekao je Raičević.

Prema njegovim riječima, Skupština Opštine je mjesto koje najbolje oslikava glas naroda.

"Preostaje nam samo da se svi zajedno usredsredimo na vođenje jednog konstruktivnog dijaloga koji će kao rezultat imati definisanje zajedničkog stava, uz očekivanje da sve zainteresovane strane poštuju glas većine, kao osnovnog demokratskog principa", zaključio je Raičević.