Korisnici radije chatuju, nego što razmjenjuju SMS

Tokom 2012. godine korisnici su dnevno slali 19 milijardi poruka koristeći ovakve chat aplikacije, dok je broj dnevno poslatih SMS-ova iznosio 17,6 milijardi
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2013. 13:44h

Prvi put u istoriji, korisnici su poslali više poruka koristeći chat aplikacije poput iMessagea, Vibera i WhatsAppa, nego putem klasičnog SMS-a, pokazalo je posljednje istraživanje kompanije Informa, prenosi mashable.com.

Dva su glavna razloga za ovako veliko povećanje broja poslatih poruka putem chat aplikacija - prvi razlog je što je slanje poruka putem njih besplatno (potrebna je veza sa internetom), a drugi je razlog sve veći broj korisnika pametnih telefona na kojima se i koriste takve aplikacije

Dva su glavna razloga za ovako veliko povećanje broja poslatih poruka putem chat aplikacija - prvi razlog je što je slanje poruka putem njih besplatno (potrebna je veza sa internetom), a drugi je razlog sve veći broj korisnika pametnih telefona na kojima se i koriste takve aplikacije.

Kako do Vibera i WhatsAppa: Besplatni impulsi samo za snalažljive >>>

Prema podacima analitičke kompanije IDC, u prvom kvartalu ove godine broj isporučenih pametnih telefona prvi je put premašio broj isporuka klasičnih mobilnih telefona (216 miliona pametnih, prema prema 189 miliona klasičnih mobilnih telefona), pa i u buduće možemo da očekujemo sve veći broj isporuka pametnih telefona, a zajedno sa tim i sve veći broj korisnika aplikacija za besplatnu razmjenu poruka.

Iz Applea su se nedavno pohvalili da se putem njihovog iMessagea dnevno pošalje oko dvije milijarde poruka, a broj korisnika WhatsAppa dosstigao je čak 200 miliona. Na Mashableu kažu da je ova aplikacija toliko popularna da je za njeno preuzimanje bio zainteresovan Google, a prema nekim glasinama Google bi za tu kompaniju mogao da plati čak milijardu dolara, piše Dnevnik.hr.

Bonus video: