"RAD IZ KREVETA"

Tehnologija je promijenila naš život

Većina (75%) onih koji rade u krevetu rade to više od 30 minuta svakog dana, što je oko 3,5 sata na nedjeljnom nivou
0 komentar(a)
tehnologija, Foto: Beta/AP
tehnologija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.04.2013. 12:05h

Prodor pametnih telefona, tablet računara i ostalih mobilnih tehnologija iz korjena je promijenio ponašanje zaposlenih, pokazala je jedna anketa.

"Ipak, vrlo bitna stvar je zapravo to da smo mi postali ozbiljni zavisnici od svojih telefona - i u profesionalnom i u privatnom životu"

U istraživanju koje je sprovedeno kako bi se odredio uticaj novih tehnologija na svakodnevno ponašanje, pokazalo se da preko 29% zaposlenih "radi iz kreveta", a sličan procenat anketiranih je izjavio da provjerava mobilni telefon odmah po ustajanju iz kreveta - prije nego što se umiju i požele dobro jutro svom partneru.

Prema podacima ankete u kojoj je učestvovalo 1.000 ljudi, jedan od pet ispitanih koji sa sobom nosi posao u krevet provodi nedjeljeno blizu 14 sati u aktivnostima iz ležećeg položaja.

Većina (75%) onih koji rade u krevetu rade to više od 30 minuta svakog dana, što je oko 3,5 sata na nedjeljnom nivou. Istraživanje je pokazalo da skoro četvrtina onih koji rade iz kreveta to čine više od 2 sata dnevno, pa to na kraju sedmice iznosi skoro 14 sati.

Kler Selik iz kompanije koja je bila uključena u istraživanje je naglasila da su podaci pokazali da pametni telefoni i prenosni uređaju imaju veliki uticaj na to kako se ljudi ponašaju van radnog vremena, čak i u spavaćoj sobi.

"Ipak, vrlo bitna stvar je zapravo to da smo mi postali ozbiljni zavisnici od svojih telefona - i u profesionalnom i u privatnom životu. Zato je važno da podaci koji se u njima nalaze budu dobro zaštićeni i da nikada ne dođu u pogrešne ruke", dodala je ona.