Samsung plaćao studente da pišu loše kritike o HTC-u?

Ukoliko bude proglašen krivim, južnokorejski tehnološki div bi potencijalno mogao biti suočen sa kaznom do 835.000 dolara
4 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2013. 16:53h

Nadležni organizacije za kontrolu konkurencije na tržžištu u Tajvanu provjeravaju dokaze prema kojima je kompanija Samsung navodno platila više osoba da na internetu javno kritikuju rivalsku kompaniju HTC, navodi BBC.

Samsung je navodno angažovao studente da pišu negativne komentare o telefonima tajvanskog proizvođača HTC.

Ukoliko bude proglašen krivim, južnokorejski tehnološki div bi potencijalno mogao biti suočen sa kaznom do 835.000 dolara.

Komisija za kontrolu konkurencije je istragu na Tajvanu počela nakon što je primila niz pritužbi, kazao je portparol te organizacije agenciji AFP.

Lokalni mediji su objavili dokumenta koji navodno dokazuju navode da je Samsung angažovao studente da pišu loše kritike na račun HTC proizvoda, odnosno da pišu pohvale na račun Samsunga.

Početkom 2013, Samsung je kažnjen od strane tajvanskih vlasti zbog objavljivanja oglasa o kameri na Galaxy Y Duo telefonu, koji je u zabludu doveo potrošače. Kompanija je tada kažnjena iznosom od oko 10.000 dolara za reklamu u kojoj su, prema navodima komisije za kontrolu konkurencije, dali "pogrešne" informacije o Samsung Galaxy Y Duos GT-S6012 modelu.

Samsung je optužen da je u interent katalogu dao pogrešne podatke o fokusu i blicu telefona.Prema IDC-u, podsjeća TechCrunh, Samsung trenutno zauzima 30,3 odsto globalnog tržišta pametnih telefona, dok HTC drži samo 4,6 odsto tržišta.

Bonus video: