Play Station zabranjen u zatvoru, Xbox nije

Francuski sud, iako naslov na to ukazuje, ne preferira Microsoft u odnosu na Sony
0 komentar(a)
Play Station, Foto: T3.com
Play Station, Foto: T3.com
Ažurirano: 12.04.2013. 08:24h

Najnoviji i ubjedljivo najbizarniji primjer rata proizvođača konzola nedavno se desio unutar francuskog pravnog sistema, piše T portal.

Francuski sud, iako naslov na to ukazuje, ne preferira Microsoft u odnosu na Sony. Jedan francuski zatvorenik dobio je sudsku zabranu korišćenja Playstationa 3 u svojoj ćeliji. Umjesto toga dodijeljen mu je Xbox 360. Razlog? Čuvena WiFi opcija, naravno. Dok Ps3 u svakoj svojoj verziji posjeduje mogućnost spajanja na lokalne mreže, jedna od originalnih verzija Xboxa 360 to ne posjeduje.

Konkretno, radi se o staroj verziji Xboxa za koju je trebalo kupovati eksterni WiFi adapter. Slim verzija je to riješila, ali budite sigurni kako dotična neće doći u ruke zatvorenika.

Zbog čega WiFi predstavlja opštu prijetnju u ovom slučaju je mogućnost komunikacije s spoljnjim svijetom što je zatvorenicima, u principu, zabranjeno.

Jedna stvar je prilično nedokučiva: nije jasno odakle će zatvorenik uopšte uhvatiti WiFi signal, ali to je očito Francuzima dosta opasna stvar. Bilo kako bilo, čini se da je Xbox 360 postigao presudni trijumf nad Playstationom 3 - u francuskom zatvoru.

Bonus video: