Crveni krst: Kompanije i organizacije da doniraju prehrambene i higijenske artikle za socijalno ugrožene

"Ova akcija svoje opravdanje nalazi u socio-ekonomskom ambijentu u kojem živimo, posebno imajući u vidu činjenicu da su u Crnoj Gori i dalje postoji veliki broj onih koji se nalaze u stanju socijalne potrebe", kazali su iz Crvenog krsta
106 pregleda 1 komentar(a)
Solidarnost na djelu, Foto: Crveni krst Crne Gore
Solidarnost na djelu, Foto: Crveni krst Crne Gore
Ažurirano: 06.11.2018. 12:52h

Crveni krst u novembru sprovodi akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice podm sloganom "Solidarnost na djelu", saopštili su iz te humanitarne organizacije i pozvali kompanije i organizacije da doniraju prehrambene i higijenske artikle za socijalno ugrožene.

"Ova akcija svoje opravdanje nalazi u socio-ekonomskom ambijentu u kojem živimo, posebno imajući u vidu činjenicu da su u Crnoj Gori i dalje postoji veliki broj onih koji se nalaze u stanju socijalne potrebe", kazali su iz Crvenog krsta.

Kako se navodi, u oblast socio-humanitarnog djelovanja, Crveni krst svojim akcijama podjele pomoći, koje organizuje tri puta godišnje, obuhvati oko dvije hiljade najugroženijih porodica.

Generalna sekretarka Crvenog krsta, Jelena Dubak, rekla je da se ta organizacija trudi da odgovori na potrebe najugroženijih.

"To često nije lako, jer je sve manje donatora, posebno onih koji su spremni da obezbijede materijalnu pomoć za ugrožene", kazala je Dubak.

Cilj je, kako su naveli, da se u akciju uključi što više subjekata.

Tako opštinske organizacije Crvenog krsta širom Crne Gore sprovode akciju u saradnji sa prodajnim lancima Voli, Laković, Idea i Domaća trgovina, kao i lokalnim prodajnim objektima.

"Volonteri Crvenog krsta će tokom akcije biti prisutni u prodajnim objektima i kupce pozvati da, u okviru svoje redovne kupovine, doniraju i prehrambene i higijenske artikle za socijalno ugrožene sugrađane", kaže se u saopštenju.

Oni su pozvali kompanije i organizacije u Crnoj Gori da i oni daju svoj doprinos doniranjem prehrambenih i higijenskih artikala za socijalno ugrožene porodice.

Kako su precizirali Crveni krst će prikupljenu pomoć distribuirati socijalno najugroženijim porodicama, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, u Danima Crvenog krsta, koji se održavaju od 29. novembra do 6. decembra.

Bonus video: