Facebook gubi bitku za Timeline

Kako sada stvari stoje, sudija Džon Dara smatra da Facebook nije unio mnogo noviteta u svoj Timeline
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2013. 10:56h

Društvena mreža Facebook i istoimena kompanija koja stoji iza nje moraće da razmisle o sudbini Timelinea, izuma koji nije njihov i na koji, najvjerovatnije, više neće imati pravo.

“Milioni ljudi svakodnevno uređuju svoj život na Facebooku i do sada nije postojala šansa da imaju uvid u to šta mi se dešavalo ranije. Radili smo na našem ‘Timelineu’ godinu dana. To je priča o našim životima i sasvim novi način da izrazimo sebe”, kazao je 2011. godine na konferenciji u San Francisku osnivač Facebooka Mark Zukerberg.

Tom prilikom on je predstavio Timeline kao jednu od ključnih novina u Facebook eri. Kako se nedavno ispostavila, Timeline i nije sasvim nov.

Naime, sud u Čikagu ovih dana odlučuje o rešenju spora između Facebooka i kompanije koja od 2009. godine vodi sajt Timelines, i koji na veoma sličan način kao Facebook hronološki uređuje podatke iz života korisnika.

Kako sada stvari stoje, sudija Džon Dara smatra da Facebook nije unio mnogo noviteta u svoj Timeline da bi mogao da ga predstavi kao originalno svoj proizvod.

Predstojeća ročišta zakazana su za prvu aprilsku sedmicu, ali kako prenose mediji, velika je šansa da će Facebook morati da “doradi i preimenuje” svoj Timeline, ukoliko želi da ga zadrži kao jedno od originalnih obilježja.

Bonus video: