LG priprema pametni telefon sa tri ekrana

Dobro je vidjeti da kompanije eksperimentišu sa različitim dizajnom mobilnih uređaja koji će se razlikovati u odnosu na većinu današnjih modela
2 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2013. 16:04h

Iako su posljednji modeli pametnih telefona sve napredniji – sa sve većim ekranima koji sada imaju Full HD rezoluciju, četverojegrenim pa čak i osmojezgrenim procesorima, većina pametnih telefona koja je predstavljena posljednjih godina dizajnerski je jako slična.

Novinari Forbesa prije predstavljanja posljednjeg modela Samsungovog telefona iz Galaxy S serije napisali su da se Samsung, ali i ostale mobilne kompanije i dalje nalaze u "Appelovoj sjenci" jer se koncept i izgled pametnih telefona skoro uopšte nije promijenio od predstavljanja prvog iPhonea 2007. godine – veliki ekran osjetljiv na dodir, taster ispod ekrana i nekoliko sa strane kućišta.

Ali, u istom su tekstu naveli i da je Galaxy S4 posljednji Galaxy S model koji će imati takav dizajn te da sljedeće godine možemo očekivati revoluciju u dizajnu pametnih telefona jer bi Galaxy S5 trebalo da ima savitljivi ekran (o takvim se ekranima piše već duže vrijeme) koji će omogućiti brojne nove mogućnosti pametnih telefona.

Fotografija koja je priložena uz patent prikazuje da je LG zamislio telefon sa jednim glavnim velikim ekranom i dva manja ekrana koji se mogu izvući ispod tog glavnog ekrana i na njima se mogu prikazivati neke dodatne informacije

Fotografija koja je priložena uz patent prikazuje da je LG zamislio telefon sa jednim glavnim velikim ekranom i dva manja ekrana koji se mogu izvući ispod tog glavnog ekrana i na njima se mogu prikazivati neke dodatne informacije.

Tako bi recimo pri fotografisanju na glavnom ekranu zumirali fotografiju, dok bi se na ekranima sa strane nalazile opcije za snimanje i uređivanje fotografija, odnosno galerija slika na telefonu.

Iako nema dodatnih informacija o načinu primjene više ekrana, oni bi mogli da omoguće i efikasniji multitasking jer bi vjerovatno na svakom od njih mogli pokrenuti posebne aplikacije – recimo na glavnom ekranu mogli bi pisati SMS poruke ili igrati igre, dok bi na ekranu sa strane mogli pratiti promjene sportskih rezultata...

Trenutno nije poznato da li će se LG odlučiti na razvoj ovakvog telefona (ili će neka druga kompanija iskoristiti taj patent za proizvodnju svog telefona), ali dobro je vidjeti da kompanije eksperimentišu sa različitim dizajnom mobilnih uređaja koji će se razlikovati u odnosu na većinu današnjih modela, piše Tportal.hr.

Bonus video: