Tinejdžer postao milioner, prodao aplikaciju kompaniji Yahoo

Mladi autor iz Londona kaže da za sada neće seliti u sjedište kompanije u Kaliforniji, zato što mora da završi gimnaziju
1 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2013. 11:52h

Yahoo je objavio kupovinu aplikacije Summly, koja olakšava čitanje informacija sa mobilnih telefona, a autor aplikacije je jedan britanski tinejdžer.

Nik Daloizio bi tako mogao da postane jedan od najmlađih milionera koji su počeli ni od čega, prenijeli su danas francuski mediji.

Daloizio je sa 15 godina napravio aplikaciju Summly u svojoj kući u Londonu, objavljeno je na zvaničnom blogu Yahooa uz vijest o kupovini aplikacije.

Iznos transakcije nije saopšten, ali bi, kako piše londonski list Evening Standard, Daloizio koji sada ima 17 godina, mogao da dobije između 20 i 40 miliona funti (30 i 60 miliona eura).

Predsjednica kompanije Yahoo Marisa Mejer realizovala je posljednjih mjeseci više manjih kupovina te vrste kako bi odabrala talente u oblasti IT koji bi poboljšali proizvod firme i ponovo pokrenuli njen razvoj

Predsjednica kompanije Yahoo Marisa Mejer realizovala je posljednjih mjeseci više manjih kupovina te vrste kako bi odabrala talente u oblasti IT koji bi poboljšali proizvod firme i ponovo pokrenuli njen razvoj.

Mladi autor iz Londona kaže da za sada neće seliti u sjedište kompanije u Kaliforniji, zato što mora da završi gimnaziju.

D’Aloizio, koji je suviše mlad da bi postao direktor vlastite firme, izjavio je da je iz hobija počeo da osmišljava aplikacije za mobilne telefone i da nije očekivao profit od toga. Novac od prodaje kompanije otići će u investicioni fond, ali će nabaviti i novi kompjuter i nove patike.

"Ostaću u Londonu. Želim da završim gimnaziju i zaista ne bih mogao tamo da živim sam", izjavio je on.

Njegova majka Dajana D’Aloisio je još u šoku.

"Znala sam da je na neki način poseban, ali nisam očekivala da će se to desiti ovako iznenada", kaže ona i dodaje da je sin odmalena pokazivao sklonost ka tehnici.

Bonus video: