Kreatori Total Wara ubacili lik preminulog fana u video igru

Džejms je bio prva osoba van kompanije koja je imala priliku da proba novu igru
1 komentar(a)
Total War 2, Džejms, Foto: Creative Assembly
Total War 2, Džejms, Foto: Creative Assembly
Ažurirano: 26.03.2013. 12:22h

Džejms Pejn je izgubio život zbog raka jetre, ali se njegova zaostavština tu ne završava. Nakon susreta sa kreatorom jedne od njegovih omiljenih igrica, Džejms će biti ovjekovečen kao lik u igri „Total War: Rome II“.

Fondacija Willow, dobrotvorna organizacija iz Velike Britanije koja organizuje „specijalne dane“ za kritično oboljele, organizovala je sastanak sa kompanijom kako bi njihov najveći fan mogao da vidi kako se serijal Total War stvara.

„Vrlo rijetko otvaramo vrata studija s obzirom na to da vrlo često radimo na novim projektima ali nas je Džejmsova priča dirnula. Ja sam izgubio oca zbog raka jetre kada sam bio mali tako da sam želio da pomognem“, izjavio je Kreg Lejlok, menadžer projekta Total War.

U tom trenutku Džejms je bio prva osoba van kompanije koja je imala priliku da proba novu igru.

Iako bi samo prilika da budete prva osoba koja će igrati neku igricu bila dovoljna, kreatori Total Wara odlučili su da odu korak dalje i stvore lik u igri posvećen Džejmsu.

„Iako neće biti u prilici da dočeka izlazak igre, Džejms će i dalje živjeti, barem u našoj igri. I svaki put kada ga budem vidio, biće to podsjetnik na to koliko je on bio sjajna osoba“, napisao je na svom blogu Lejlok.

Bonus video: