"Pristupanje NATO-u učvrstilo prijateljstvo Crne Gore i SAD"

"Dok vaša zemlja radi na jačanju vladavine prava, znam da će Crna Gora rasti i napredovati, a to je sigurno korisno za obje naše zemlje", ističe ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke
88 pregleda 6 komentar(a)
Džudi Rajzing Rajnke, Foto: Printscreen
Džudi Rajzing Rajnke, Foto: Printscreen
Ažurirano: 29.01.2019. 09:57h

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, Džudi Rajzing Rajnke, nedavno je položila zakletvu u Stejt dipartmentu, a uoči dolaska u Crnu Goru poslala je video-poruku u kojoj ističe da joj je čast da bude nova američka ambasadorka u Crnoj Gori.

JWPlayer video mesto

"Rad u javnoj službi je tradicija u mojoj porodici. Moja majka je bila medicinska sestra, a moj djed, otac i stričevi i brat su svi služili u Vojsci SAD. Svoj put ka javnoj službi pronašla sam kao karijerni diplomata i ponosna sam što sam prva žena iz Ministarstva za trgovinu koja je imenovana za ambasadorku. Prve misije u kojima sam radila bile su u Evropi i posebno sam inspirisana što se Crna Gora pojavljuje kao regionalni lider mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Vaše istorijsko pristupanje NATO-u učvrstilo je naše prijateljstvo kao saveznika i obećavam da ću predvoditi svoj tim u Američkoj ambsasadi u Podgorici da nastavimo da podržavamo Crnu Goru u njenom nastojanju da se pridruži Evropskoj uniji", kazala je Rajzing Rajnke.

Ističe kako vjeruje da je Crna Gora puna potencijala. 

"Dok vaša zemlja radi na jačanju vladavine prava, znam da će Crna Gora rasti i napredovati, a to je sigurno korisno za obje naše zemlje. Radujem se što ću naučiti više o crnogorskoj kulturi, istoriji i tradiciji, i što ću svojim očima vidjeti prirodne ljepote vaše zemlje. Uzbuđena sam što ovu avanturu dijelim sa dvoje najvažnijih ljudi u mom životu, mojim suprugom Edvinom i kćerkom Ketrin. Jedva čekam da dođem u Crnu Goru i počnem da radim, vidimo se uskoro", poručila je Rajzing Rajnke.

Crnogorski ambasador SAD Nebojša Kaluđerović prisustvovao je polaganju zakletve Rajzing Rajnke u Stejt dipartmentu.

Preporučujemo za Vas