Galaxy S4 - najjači telefon na tržištu

Fotografije koje su se najprije pojavile na jednom kineskom forumu pokazuju da se, što se dizajna tiče, ovaj telefon neće bitno razlikovati od prethodnika
4 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2013. 11:57h

Kako su prethodna dva modela iz Samsungove Galaxy S serije – Galaxy S2 i Galaxy S3 proglašeni najboljim pametnim telefonima u 2011. i 2012. godini, sa velikim se nestrpljenjem iščekuje predstavljanje sljedećeg modela iz Galaxy S serije.

Samsung će Galaxy S4 predstaviti na konferenciji koja će biti održana sjutra, a prema nekim informacijama u Samsungu očekuju da će ukupno prodati oko sto miliona ovih telefona.

Do sada su na mreži objavljene brojne informacije oko opcija koje bi trebalo da ima novi Galaxy. Posljednje među njima su fotografije objavljene na TechCruncheu.

Fotografije koje su se najprije pojavile na jednom kineskom forumu pokazuju da se, što se dizajna tiče, ovaj telefon neće bitno razlikovati od prethodnika.

Skoro je sigurno da će novi Samsungov telefon imati veći ekran – očekuje se da će dijagonala iznositi 5 inča uz rezoluciju od 1920x1080 piksela, ali uprkos nekim ranijim informacijama, njegov ekran ipak neće biti savitljiv.

Iako će ekran biti veći, okvir oko ekrana trebalo bi da bude manji tako da dimenzije samog telefona ne bi trebalo da budu mnogo veće. Što se hardverskih opcija tiče, Galaxy S4 bi trebalo da ima snažan Exynos Octa procesor, 2GB RAM-a i kameru rezolucije 13MP, a kao i svi dosadašnji modeli, radiće na Googleovom Androidu i to na posljednjoj verziji 4.2.1 Jelly Bean.

Prema ovim opcijama jasno je da će novi Galaxy biti jedan od hardverski najjačih telefona na tržištu, ali s obzirom na sve jaču konkurenciju i na telefone koji imaju sve sličniji hardver (ove godine očekujemo više modela sa snažnim procesorima i 5 inčnim Full HD ekranima), kompanije sve više pažnje poklanjaju softveru.

Jedan od softverskih noviteta koje Samsung priprema na novom Galaxyju je praćenje pogleda korisnika putem kamere sa prednje strane telefona, pa će telefon pratiti pogled korisnika i sam “skrolovati” stranice na telefonu kada primijeti da je pogled korisnika pri dnu telefona, odnosno da je pročitao stranicu.

Ostale hardverske i softverske novitete koje će donijeti Galaxy saznaćemo sjutra, kada će Samsung i zvanično predstaviti Galaxy S4.

Bonus video: