Crnogorski Telekom: 30 hiljada eura za šest projekata

"Na osnovu rezultata online glasanja, za najbolji je proglašen projakat "Podrži inkluziju – digitalizuj svijet djece sa smetnjama u razvoju" Udruženja roditelja djece sa teškoćama u razvoju "Zračak Nade" iz Pljevalja"
147 pregleda 2 komentar(a)
Za svako dobro, Foto: Crnogorski Telekom
Za svako dobro, Foto: Crnogorski Telekom
Ažurirano: 16.11.2018. 17:15h

Crnogorski Telekom danas je predstavio i nagradio šest projekata od posebne važnosti za zajednicu koji će dobiti podršku za realizaciju u ukupnom iznosu od 30 hiljada eura, a riječ je pobjednicima konkursa za donacije “Za svako dobro“, koji je kompanija organizovala po peti put, saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma.

"Na osnovu rezultata online glasanja, za najbolji je proglašen projakat "Podrži inkluziju – digitalizuj svijet djece sa smetnjama u razvoju" Udruženja roditelja djece sa teškoćama u razvoju "Zračak Nade" iz Pljevalja. U online glasanju koje je organizovano u periodu od 30. oktobra do 6. novembra na sajtu www.zasvakodobro.me, registrovano je 3.525 verifikovanih glasova, a pobjednički projekat je osvojio 970. Nakon prezentacija deset organizacija koje su ušle u finale, stručna komisija je odabrala i nagradila sljedeće projekte: "3D učionica" (NVU Munja), "Podrška djeci sa smetnjama u razvoju kroz primjenu novih tehnologija" (NVU Staze), "Mali programeri 2" (Udruženje profesora informatike i informacionih tehnologija Crne Gore), "Pelikansko selo: Život na raftu!“(Centar za zaštitu i proučavanje ptica) i "Jednim klikom do svih informacija" (Fenix Crna Gora)", navodi se u saopštenju Crnogorskog telekoma.

“Za svako dobro” je Telekomova dugoročna inicijativa u oblasti društvene odgovornosti, koja se realizuje već pet godina.

"Konkursom je podržano ukupno 29 projekta od posebne važnosti za zajednicu, donacijama u iznosu od 150 hiljada eura. Oblasti podrške su: obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija; edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika; digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine, i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo. Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata od strane komisije su relevantnost i dobrobit za zajednicu, aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost). Detalji o uslovima konkursa dostupni su na stranici https://www.telekom.me/za-svako-dobro-2018.nspx", zaključuje se u saopštenju Crnogorskog Telekoma.

Bonus video: