Aplikacija koja "zna" na kojoj će strani autobusa biti hlad

Sunny Side je aplikacija kreirana za globalno tržište, a dolazi iz Hrvatske. Njena autorka je Milanda Miliša, diplomirana učiteljica iz Kaštela
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2013. 11:33h

Ako putujete često autobusom i pritom vas često zapada sjedište na sunčanoj strani autobusa, možda vam od pomoći može biti aplikacija Sunny Side, koja će vam otkriti na kojoj strani autobusa neće biti sunčano.

Sunny Side je aplikacija kreirana za globalno tržište, a dolazi iz Hrvatske. Njena autorka je Milanda Miliša, diplomirana učiteljica iz Kaštela. Upravo su njena česta putovanja iz Zagreba gdje živi "krivac" za nastanak aplikacije.

Često je putovala na relaciji Split-Zagreb i uvijek je mučio isti problem - to što je često sjedala na sunčanoj strani sutobusa. Problem se ponavljao tokom različitih godišnjih doba i doba dana.

"Pomislila sam zašto ne bih imala aplikaciju koja će izračunati putanju sunčane strane od tačke A do tačke B, pa kad tome priložim podatak o datumu i vremenu polaska, dobiću pravi uvid u situaciju i u skladu sa njom izabrati mjesto sjedenja. U saradnji sa Neuralabom, digitalnom agencijom iz Zagreba, svoju sam aplikaciju i realizovala", kaže 31-godišnja autorka za Slobodnu Dalmaciju.

Aplikacija je, po cijeni od 0.99 dolara, dostupna preko App Storea, ali se Miliša nada da će uz pomoć stručnjaka uspjeti da aplikaciju ponudi i korisnicima drugih mobilnih uređaja.

Bonus video: