Prve fotografije poslate brzim internetom iz Sjeverne Koreje

Fotografije koje je Li objavio potvrđuju da vlasti Sjeverne Koreje sistematski gaje netrpeljivost prema zapadnim državama
55 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2013. 15:53h

Džin H. Li, šef predstavništva Asošijetid presa u Seulu i Pjongjangu, na Instagramu je objavio prve fotografije iz Sjeverne Koreje. Lijeve fotografije pojavile su se na Internetu nekoliko dana nakon što je jedini 3G mobilni operater u toj zemlji, "Koriolink", omogućio strancima da koriste njegove usluge.

Prije postavljanja fotografija sa Instagrama, Li je obavijestio Tviteraše da je počeo da koristi tu uslugu

Fotografije koje je Li objavio potvrđuju da vlasti Sjeverne Koreje sistematski gaje netrpeljivost prema zapadnim državama.

Na jednoj razglednici prikazana je slika pesnice kako ruši američku raketu, dok u pozadini stoji iscijepana zastava SAD.

"Razglednice koje se prodaju u Pjongjangu uključuju i ovu potresnu sliku", napisao je Li na Tviteru i priložio fotografiju sa Instagrama.

On je sa prijateljima podijelio i fotografiju velikog natpisa koji želi dobrodošlicu stručnjacima za nuklearne testove, kao i postera sa slikom "Unha-9" rakete, koji je visio u hotelu "Korio".

Dobrodošlica stručnjacima za nuklearne testove (Foto: Džin H. Li)

Prije postavljanja fotografija sa Instagrama, Li je obavijestio Tviteraše da je počeo da koristi tu uslugu.

"Moj prvi tvit pomoću 'Koriolinkove' nove usluge mobilnog Interneta. Pozdrav svijetu iz Pjongjanga", napisao je on.

Li je nešto kasnije priložio još fotografija. Jedna od njih pokazivala je da u hotelu i dalje stoji okićena novogodišnja jelka, dok su ostale prikazivale dnevne i večernje panorame.

Severnokorejci planiraju budućnost sa "Unha-9" raketom. Poster koji danas visi u hotelu Korio", piše na Lijevom profilu

Galerija

Bonus video: